Terugblik eerste seizoenshelft: 4e klasse E

DEN BOSCH – Het is nog erg vroeg, maar in de 4e klasse E lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen Maliskamp en DSC. Qua verliespunten staan ze in ieder geval ruim voor op de concurrentie. Beide teams moeten immers nog drie keer inhalen. In deze competitie komen we ook Wilhelmina, Jan van Arckel, RKKSV, Hedel en OSC’45 tegen.

We beginnen met Maliskamp, dat na 9 duels al 24 punten heeft. Dat was de afgelopen seizoenen, toen het door sommigen als kampioenskandidaat werd gezien, wel anders. Je kunt dus wel zeggen dat Willem van den Berg, die dit seizoen debuteert als eerste elftaltrainer, de ploeg aardig op de rit heeft. Maliskamp kwam – door verschillende afgelastingen – niet in actie in december, na het (enige) verlies tegen ‘de kampioen‘ DSC won het mooi wel de afgelopen 7 duels op rij.

Dan naar de concurrent. DSC was een jaar geleden nog degradatiekandidaat. In 1997 speelde de club voor het laatst in de 5e klasse en die kelder van het amateurvoetbal kwam opnieuw dichtbij. Maar zover kwam het niet. Sterker nog, DSC kon na een opmerkelijke inhaalrace zowaar nog promoveren naar de 3e klasse. Schijndel versperde echter die weg. Inmiddels heeft het onder de nieuwe trainer Roland Timmermans de stijgende lijn van het voorjaar doorgezet en strijdt het weer mee voor een plek in de 3e klasse. Zelf leed DSC ook nog maar één nederlaag; 6-2 werd het op bezoek bij GVV. Ook speelde het 0-0 tegen SCR, maar de rest werd gewonnen. Op 17 februari staat de topper (tegen Maliskamp) opnieuw op het programma, dan in Kerkdriel.

Wilhelmina toekijken
Tot de titelkandidaten behoorde vooraf ook Wilhelmina, maar die ploeg moet voorlopig even toekijken. De club van de Maaspoort heeft na 12 duels 20 punten. Het krijgt opvallend veel doelpunten tegen, 21 al. Zo verloor het al eens met 4-0 op bezoek bij DSC en het laatste duel voor de winterstop, tegen huidig koploper RKTVC, zelfs met 6-1. Een paar dagen daarvoor werd het voor de beker bij eersteklasser Heeze ook al 5-1. Scoren gaat Wilhelmina echter ook goed af; 24 keer bolde het net al. Het won bijvoorbeeld al twee keer met 6-1 (van Jan van Arckel en OSC’45).

Jan van Arckel is middenmoter met een 8e plaats, maar zoals jullie al in een eerder artikel konden lezen, was dat in het begin van het seizoen wel anders. De Ammerzodenaren, gepromoveerd via de nacompetitie, waren na vijf duels de trotse koploper met 13 punten. Ineens was de 3e klasse, een niveau waar Jan van Arckel nog nooit speelde, onderwerp van gesprek. Zes duels later is het puntentotaal echter onveranderd. Met andere woorden; 6 duels op rij verloren en dan ook nog eens met doelcijfers 7-28. De tweede seizoenshelft staat dus in het teken van eerherstel.

Zwaar weer
De ploegen die voorlopig ook in zwaar weer zitten zijn RKKSV, Hedel en OSC’45. Samen met Beesd bezetten zij de plaatsen 11 tot 14. Voor hen is er in de tweede seizoenshelft maar één missie: niet degraderen. RKKSV promoveerde anderhalf jaar geleden nog naar de 4e klasse en handhaafde zich afgelopen seizoen, door een zenuwslopende nacompetitie te overleven, maar net. Het probleem van de ploeg van Bertie van Balsfoort lijkt vooral voorin te liggen. Slechts 8 doelpunten in 9 optredens is niet veel. Toch staat het vooralsnog op de veilige 11e plaats.

Een plek lager staat Hedel, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde. Met name het productieve trio Bas van der Star (18 doelpunten), Junasz Junatowski (21) en Jelmer Toonen (14) hielp daar een handje bij. Dit seizoen hebben de 3 spelers samen ‘slechts’ 10 doelpunten gemaakt. Hoewel het nog begon met een 7-0 nederlaag tegen Buren, herstelde Hedel zich daarna wel, maar het kwam tot nu toe niet verder dan een zege op OSC’45.

De ploeg van Orthen is hekkensluiter in de 4e klasse E en ook dat is toch wel verrassend, aangezien OSC’45 vorig seizoen kampioen werd in 5D en toen maar één keer verloor. Ondanks de komst van geroutineerde spelers als Ethmond Henriquez en Karim El Barkaoui wil het nu nog niet echt lukken. Slechts 4 punten werden er behaald. OSC heeft met 38 tegendoelpunten ook de meest gepasseerde verdediging van de competitie.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie