‘Dat ze competitie maar naar voren halen’

DEN BOSCH – Nick van Bijsterveld gaat er eigenlijk vanuit dat hij zondag niet hoeft te voetballen. De middenvelder van CHC is realistisch: op sportpark De Schutskamp ligt geen kunstgras en dus kan er, mocht een wonder uitblijven, een streep door de thuiswedstrijd tegen Den Dungen. “Dat ze de competitie maar wat naar voren halen.”

Vrijdag gaat de temperatuur weer in de plus. Misschien is de sneeuw daardoor wel op tijd weg, maar dan wordt het veld heel drassig, weet Van Bijsterveld. “Daarbij is er eigenlijk weinig zon. Je houdt weinig over van het veld als je daar dan op gaat voetballen. En we hebben geen kunstgras, dus kunnen we ook niet uitwijken.”

De CHC-aanvoerder is er op dit moment niet zo rouwig om. Dinsdag werd hij namelijk opnieuw vader van zoontje Fedde. Toch heeft hij een tip voor de KNVB: “Dat ze de competitie maar wat naar voren halen, dan komen ze niet in de problemen”, lacht Bijs. “Dit is het tweede jaar dat de competitie later is gestart. Ik ben meer een voorstander om toch, zoals voorheen, eind augustus te beginnen en dan een langere winterstop in te plannen. Wij moeten deze weken nu van alles regelen om toch bezig te blijven. Dat is toch eigenlijk gekkenwerk.”

UPDATE: Inmiddels is duidelijk dat er sowieso niet voor de competitie gevoetbald wordt komend weekend. De KNVB heeft een algehele afgelasting afgekondigd.

Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie