Mitchel Fitters niet meer zo’n belangrijke speler

NIEUWKUIJK – Of er zondag gevoetbald wordt? “Bij ons wel, denk ik”, zegt Mitchel Fitters. De voormalig aanvoerder van Nieuwkuijk heeft er alle vertrouwen in dat de derby tegen RKDVC doorgaat. “Zij hebben kunstgras en moeten daar naar uitwijken. Of de sneeuw daar wel van af is? Ik heb geen idee. Maar met de regen en dooi zal dat wel goed komen.”

Hoe dan ook, zelf komt Fitters niet in actie. Niet bij het eerste elftal, althans. “Ik kom net terug van half jaar blessureleed”, zegt hij. “Zondag speel ik bij het tweede. Ik train wel met één mee, maar moet eerst maar weer eens fit worden. Helaas heb ik twee zware blessures gehad in de afgelopen anderhalf jaar. In totaal heb ik denk ik 10 wedstrijden gespeeld.”

Wanneer de 26-jarige linksback weer bij de wedstrijdselectie zit, is op dit moment niet bekend. “Ik heb het probleem dat er, wanneer ik er een tijd uit lig, altijd weer wat kilootjes bijkomen.” En er ligt nog een ‘probleem’ in het verschiet: “Wegens gezinsuitbreiding kan ik volgend jaar waarschijnlijk minder trainen. Of ik nog terug kom in de basis, is dus nog maar de vraag. Sowieso merk ik dat ik niet meer zo’n belangrijke speler ben als voorheen. Ze kunnen mijn afwezigheid goed opvangen, alleen maar mooi om te zien natuurlijk.”

Super knap
Nieuwkuijk doet het goed als het zich kan handhaven in de 3e klasse, denkt Fitters. “Het wordt namelijk te weinig gezegd, maar ik vind het super knap dat wij ons zo staande kunnen houden in deze sterke competitie, met al die grotere clubs, waar met regelmaat spelers op de loonlijst staan. Met deze selectie kunnen wij van iedereen winnen. Het is alleen jammer dat we zo wisselvallig zijn.”

Zondag wacht dus de uitwedstrijd tegen RKDVC. “Daar hebben we de laatste jaren niet meer van gewonnen in competitieverband”, weet Fitters. “Waarschijnlijk spelen we op, het bij ons minder geliefde, kunstgras. Toch maken we een goede kans als onze bepalende spelers – Brent de Wijs, Niels Kok en Rick van Buul – in vorm zijn. Ik denk dat DVC wel licht favoriet is, maar dat mag ook wel voor een club met zo’n 1.200 leden, toch?”

RKDVC – Nieuwkuijk telt uiteraard ook weer mee in de Willy Naessens Derby Cup.

Foto: Marcel Stupers

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie