‘Het komt niet altijd goed met goed voetbal’

SINT MICHIELSGESTEL – Lange tijd ging het zo lekker met SCG’18. De fusieclub presteerde in de eerste competitiehelft boven verwachting, maar sinds de jaarwisseling gaat het ineens niet zo geweldig meer. Na de 3-0 nederlaag tegen BMC volgde een 4-1 verlies tegen Haarsteeg en de Gestelnaren zijn gezakt naar de 7e plaats. “We hebben iets recht te zetten.”

Afgelopen zondag waren sterkhouders Sten van Vessem en Jordi van Lijssel geschorst en viel Mike van Lijssel geblesseerd uit in de warming-up. “Dat scheelt een slok op een borrel”, beaamt rechterverdediger Daan Voets, “maar wil niet zeggen dat we zonder hen een gehavende ploeg hebben staan.”

Na de winterstop verloor SCG dus beide optredens en kreeg het al zeven doelpunten tegen. “Dat is inderdaad niet geweldig, zal ook zeker verandering in moeten komen. Maar het is binnen de groep inmiddels wel duidelijk dat we volwassener moeten worden. Zeker op het moment dat we bepalende spelers missen. En dat het niet altijd goed komt met goed voetbal, maar ook agressie in het spel nodig is om bepaalde wedstrijden over de streep te trekken.”

Teruggebracht
Wijze woorden van de back, die enkele jaren geleden nog als aanvaller werd opgesteld. “Gelukkig doet Sten, onze aanvoerder, zondag weer mee en is de schorsing die Jordi opliep tegen BMC door de KNVB teruggebracht naar één wedstrijd. Die is er dus ook weer bij.” Dat SCG iets recht te zetten heeft tegen RKDVC, is duidelijk. “We moeten weer eens drie punten pakken. Maar onze tegenstander heeft afgelopen weekend met 1-6 verloren van Nieuwkuijk. Die hebben dus ook wat recht te zetten”, lacht Voets tot besluit.

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in SCG'18. Bookmark de permalink.

Geef een reactie