Oud-prof Yassine Abdellaoui neergeschoten

DEN BOSCH – De persoon die woensdagavond laat werd neergeschoten in de Amsterdamse wijk IJburg is Yassine Abdellaoui. De voormalig profvoetballer uit Den Bosch zou meerdere malen in zijn been zijn geschoten en schreeuwend op de grond hebben gelegen, maar buiten levensgevaar zijn. Getuigen zagen twee personen op een scooter wegrijden.

Abdellaoui begon ooit als jeugdspeler van OJC Rosmalen, maar werd al vroeg opgepikt door Willem II. Hij speelde in zijn carrière ook voor NAC, Rayo Vallecano, NEC en daarna opnieuw Willem II en NAC. De aanvaller eindigde in 2004 bij De Graafschap, kwam tot 249 wedstrijden en maakte daarin 25 doelpunten. Bij het grote publiek werd hij echter met name bekend door een witwaszaak en heling van xtc-geld. Daar werd hij in 2014 (na elf jaar procederen) van vrijgesproken. Bij de clubs die hij diende was zijn gedrag echter ook lang niet altijd onbesproken.

In de zomer van 2016 wilde Abdellaoui zijn trainersdiploma’s gaan halen en was hij enige tijd actief als assistent-trainer bij Willem II JO17. Daar is hij inmiddels weer vertrokken. De laatste tijd had de Bossche oud-voetballer (inmiddels 43 jaar oud) geen vaste woning, maar hij verbleef vaak op IJburg. De recherche onderzoekt de zaak en heeft gemeld dat het niet zeker is dat de kogels ook daadwerkelijk voor Abdellaoui bedoeld waren.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie