Derby van de Week: Nulandia – WEC

NULAND – De 073voetbal derby van deze week komt uit de 4e klasse I, waarin Nulandia en WEC elkaar treffen. Twee clubs aan de rand van ons volggebied, die vorig seizoen nog streden om het kampioenschap, maar de huidige jaargang een stuk minder goed zijn begonnen. Nulandia lijkt de favoriet, aangezien zij na die matige start aan een sterke reeks zijn begonnen.

Afgelopen seizoen ging niet Nulandia, ook niet WEC, maar FC Schadewijk met de titel aan de haal. De nacompetitie zat er voor beide regioploegen ook al snel op. Nu staan ze in de subtop, maar presteert WEC nog wat wisselvallig, terwijl Nulandia juist goed bezig is de laatste maanden. De club uit Wijbosch wist de eerste ontmoeting met 3-2 te winnen.

Nulandia
Het veroveren van de Maasdonk Cup tijdens de voorbereiding leek een mooi signaal voor Nulandia, maar de ploeg van nieuwe trainer Marc van Delft begon de competitie prompt met maar 1 punt uit de eerste 5 wedstrijden. De 5e klasse kwam dus virtueel in zicht voor de club die 8 seizoenen geleden nog in de 1e klasse speelde. In speelronde 6 werd echter DVG met 0-1 geklopt en vervolgens verloor Nulandia geen (competitie)wedstrijd meer. De resterende 7 duels leverden zelfs 6 zeges op.

Ook de eerste wedstrijd na de winterstop, Boxtel-uit, leverde zondag een klinkende 1-4 overwinning op. Nulandia staat er in de tweede periode goed voor en is ook op de ranglijst naar de kopgroep geklommen. Bij de vierdeklasser geen gebrek aan doelpuntenmakers. Al 9 spelers vonden het net, waaronder Luuk van der Doelen en Tom van der Ven, die met 4 goals de voorlopige topscorers zijn. Laatstgenoemde kende vorig seizoen een uitstekend jaar door liefst 21 keer te scoren. Routiniers Geert en Rik Korsten waren toen goed voor ieder 12 doelpunten. Nu staat Geert op 3 en Rik op 1 treffer.

WEC
De ploeg die in de tweede periode onderin staat is WEC. In het begin van het seizoen werd nog ieder week een ander resultaat (winst-verlies-gelijk) geboekt, maar met 1 punt uit de laatste 3 duels is de Wijbossche ploeg niet goed bezig. Het is aan scheidend trainer Bas van de Veerdonk (die na dit seizoen wordt opgevolgd door Stephan Hesemans) om zijn ploeg in de laatste maanden van het seizoen weer de goede weg te wijzen.

Net als vorig jaar is de strijd om de interne topscorerstitel weer spannend. Liefst zeven spelers zijn, met 2 doelpunten, de voorlopige clubtopscorer van WEC. Afgelopen seizoen was er ook geen uitschieter op scorend gebied. Toen maakte Steef Rovers er 7 en drie spelers (Elmo Kuijpers, Mark Smits en Rob van de Ven) eindigden op 6.

Hoewel WEC al jaren in de schaduw staat van Schijndel en Avanti’31 hopen de rood-witten dat het ooit weer eens officiële derby’s tegen de grote broers kan spelen. De laatste competitiederby dateert van 2002-2003, toen in de 3e klasse Avanti de opponent was.

Historie
In de afgelopen 10 jaar kwamen beide teams elkaar drie keer tegen. WEC is hierin ongeslagen, met twee zeges en één gelijkspel.

29 oktober 2017 (4e klasse I)
Nulandia – WEC                             1-2
(Mark Ruijssenaars – Steef Rovers 2x)

6 mei 2018 (4e klasse I)
WEC – Nulandia                              1-1
(Elmo Kuijpers – Tom van der Ven)

23 september 2018 (4e klasse I)
WEC – Nulandia                              3-2
(Yoeri Verbakel, Kaunda Leermakers, Steef Rovers – Luuk van der Doelen, Tom van der Ven)

 

Dit bericht is geplaatst in Nulandia, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie