Johnny de Nies heeft het weer gevonden

DEN BOSCH – Na heel veel doelpunten voor Vlijmense Boys en een mislukt (half) jaar bij TGG is Johnny de Nies neergestreken bij Wilhelmina. De spits heeft er momenteel 6 in het netje liggen en staat met de Kanaries in de subtop van de 4e klasse E. “Ik ben het even goed kwijt geweest, maar viel zondag in en scoorde meteen van 25 meter.”

Hij windt er geen doekjes om; de resultaten van zijn nieuwe club zijn veel te wisselend, vindt De Nies. “Dat heeft ook te maken met het feit dat we zo nu en dan met blessures en schorsingen zitten. Dan hebben we wisselingen in het team en ontbreken soms de automatismen, die je nodig hebt.”

Over zijn eigen inbreng was hij de eerste maanden wél hartstikke tevreden. “Daarna ben ik het even goed kwijt geweest. Er lukte maar weinig. De trainers hebben het slim gedaan door me uit die negatieve flow te halen en te prikkelen door op de bank te zetten. Zondag pakte dat goed uit, want na twee minuten vloog ie er al in. Hopelijk kan ik deze lijn doorzetten en aankomende zondag weer, vanaf het begin, doen waar ik goed in ben.”

Het fysieke
De laatste jaren speelde De Nies een (paar) klasse(n) hoger, maar hij is weer terug in de 4e klasse E, waarin hij in 2014 nog kampioen werd. “Om wie het dit jaar zal gaan? Lastig. De competitie is best wisselvallig. Veel clubs winnen van elkaar. DSC vond ik de sterkst voetballende ploeg waar we tegen hebben gespeeld. Wat je in deze klasse toch wel het meest ziet, is het fysieke. Harde duels en veel inzet.”

Ook van de eerstvolgende tegenstander herinnert de aanvaller zich dat met name. “We openden de competitie tegen Maliskamp (0-2 nederlaag voor Wilhelmina, red.). Dat was een harde wedstrijd op een nat en glad veld. Goed gevoetbald werd er dus niet. Hoe ze de rest van het seizoen hebben gespeeld, weet ik niet. Maar de resultaten zijn goed en uiteindelijk draait het daar om.”

Maliskamp – Wilhelmina begint zondag om 14.00 uur aan de Jos de Letterlaan.

Foto: boxteldigitaal.nl

Dit bericht is geplaatst in Wilhelmina. Bookmark de permalink.

Geef een reactie