KNVB wijzigt procedure omtrent afgelastingen

DEN BOSCH – Voortaan zullen afgelastingen de avond voor een wedstrijd om 20.00 uur, en in uitzonderlijke gevallen op de dag zelf om uiterlijk 6.00 uur, gecommuniceerd worden. Dat heeft KNVB vandaag laten weten. Afgelopen zaterdag kreeg de bond, nadat de wedstrijden van JO7 tot en met JO10 op het laatste moment algeheel werden afgelast, veel kritiek.

‘Onze intentie is altijd om zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Daarom werd het besluit tot zaterdagochtend uitgesteld, zodat de meest recente feiten en cijfers van MeteoConsult en consuls beschikbaar zouden zijn’, laat de KNVB via haar website weten. ‘We hebben echter gezien dat dit tot (te)veel onvrede heeft geleid. Dat is vervelend en onnodig. Daarom hebben we besloten de communicatieprocedure aan te passen.’

Voortaan zal uiterlijk op vrijdag- of zaterdagavond om 20.00 uur bekendgemaakt worden welke wedstrijden zaterdag zijn afgelast. In uitzonderlijke gevallen zal dit op de speeldag om uiterlijk 6.00 uur nog gebeuren.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie