Elf vragen aan… Nick Kerkhof

BERLICUM – Nick Kerkhof, verdediger van BMC, vertelt in onze wekelijkse rubriek over schaafwonden door kunstgras, een chocolade linkerpoot, afzagen onder de knie, een potje vrij worstelen, de onvermijdelijke tijgerbalsem en natuurlijk zijn grote liefde PSV. Ondanks de flinke tik van vorige week zondag hoopt hij op een goede serie en promotie.

Naam: Nick Kerkhof.
Geboren: 11 april 1989 in Den Bosch.
Clubs: RKKSV, FC Den Bosch, OJC en sinds 2012 BMC.
Positie: Back. Tien kilo geleden was verdedigende middenvelder altijd mijn favoriete positie.
Dagelijks leven: Geboren en getogen in de Kruisstraat, sinds mei 2017 woonachtig in het centrum van Uden met mijn vriendin Natasja. Accountmanager bij Van Swaay Duurzaam Hout in Schijndel, waar ik ruim 8 jaar in dienst ben. Hobby’s zijn voetbal (zowel zelf als PSV achterna reizen), festivals en reizen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Bij gebrek aan voldoende talent heb ik het altijd moeten hebben van mijn winnaarsmentaliteit. Van de zwakke punten is de chocolade linkerpoot toch wel het zwakst.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, als het tenminste niet te oud is en liefst net na een regenbui. Die schaafwonden ben ik inmiddels beu…
 3. Kleur voetbalschoenen: Zo normaal mogelijk, ik heb niet de technische vaardigheden van iemand met gekleurde schoenen. En daarbij wil ik niet de indruk wekken dat ik net onder de knie afgezaagd wil worden.
 4. Mooiste tenue en sportpark: In ieder geval niet dat van BMC, waarin ik wekelijks speel. Dat heeft te veel weg van een club die al ruim 1000 dagen niet de beste van Nederland is. Ik heb zelf vroeger eens op de Herdgang gespeeld. Los van dat PSV mijn favoriete club is, ligt dat wel mooi in de bossen. Van de amateurclubs uit de regio heeft mijn oude club OJC het qua voorzieningen erg goed voor elkaar.
 5. Mooiste voetbalmoment: Kampioenschappen met OJC B1 en A1 (3e divisie landelijk) en OJC 2 (reserve hoofdklasse) en de promotie naar de 3e klasse met BMC. PSV – Ajax van april vorig jaar – 3-0 en dus kampioen – zal ook wel even blijven hangen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn enige goal in officiële wedstrijden in BMC 1 is er een die achter mijn eigen keeper verdween.
 7. Opvallendste teamgenoot: Poeh. Als je alles wil weten, zou dit stukje ruimte te klein zijn. Sjors van Zoggel die na de wedstrijd tegenstanders uitdaagt voor een potje vrij worstelen, vind ik behoorlijk opvallend. Of Max Forman, die iedere zaterdagavond minimaal een krat bier weg tikt en er toch altijd weer staat op zondag. Dat is toch wel bewonderenswaardig.
 8. Voetbalhumor: De ergste herinnering dateert nog uit de tijd dat ik bij OJC in de jeugd speelde. In die jongere jaren werd er sowieso wat vaker gekloot dan nu. Zo ging ik eens recht van onze uitwedstrijd bij FC Dordrecht door naar SC Heerenveen – PSV. Het werd onderweg ineens gruwelijk heet. Bleek een aantal van die eikels hete tijgerbalsem in mijn boxershort achter te hebben gelaten. Uiteraard is destijds met gelijke munt terugbetaald…
 9. Wat wil je nog bereiken: Het zou mooi zijn om dit voetbaljaar af te sluiten met promotie naar de 2e klasse met BMC. Een doel waarvan ik denk dat het mogelijk is. Er zal een goede serie voor nodig zijn, dus er is wel werk aan de winkel tijdens de tweede seizoenshelft.
 10. Beste speler uit de regio: Jesper van Doorn. Ondanks zijn leeftijd al een belangrijke pion bij BMC en dat komt voornamelijk door zijn ongelofelijke arbeidsethos op de training. Zondags is hij vaak foutloos, ontzettend fanatiek en met zijn positieve manier van coachen weet hij iedereen op sleeptouw te nemen.
 11. Opvallendste regioclub: Haarsteeg was lang de verrassing, maar FC Engelen stond een mooi aantal punten los van de rest. Dat ze bij ons verloren hebben en ook vorige week onderuit gingen tegen TGG, zegt genoeg over hoe dicht alles bij elkaar ligt. Dat is ook op de ranglijst te zien.
  We doen het zelf niet slecht, maar er heeft al een paar keer meer in gezeten dit seizoen. Bovendien hebben we met een groot aantal blessures ook pech gehad. Het is voor ons zaak een goede serie neer te zetten zodat we een periode pakken.
  Na de dikke nederlaag bij ODC hebben we zondag wat goed te maken tegen het laaggeplaatste Vlijmen. We mogen alleen niet naar de stand kijken, want uit hebben we daar aan het begin van het seizoen direct puntverlies opgelopen, dus dat moeten we rechtzetten.

Geef een reactie