Dibbets: altijd geloofd in goede afloop

ROSMALEN – ‘Ze kúnnen het dus wel’, wordt ongetwijfeld door veel voetballiefhebbers gedacht over OJC Rosmalen. Met 9 punten uit de laatste 4 duels heeft de derde divisionist het seizoenstotaal al meer dan verdubbeld en lijkt er weer van alles mogelijk. “Het gaat weer de goede kant op. Maar ik moet zeggen dat ik altijd wel heb geloofd in een goede afloop.”

Nadat eerder Quick’20 en UNA met 2-0 werden verslagen, was OJC zondag ook (met 3-0) te sterk voor degradatieconcurrent HBS. De club heeft simpelweg teveel kwaliteit om te degraderen, vindt Jesse Dibbets. “Maar er moest iets veranderen en dat is gelukkig ook gebeurd. We spelen eindelijk weer met lef en tonen weer initiatief. We trainen harder en vaker, waardoor we fitter zijn. En voor de winterstop lag het wel eens aan het ontbreken van passie en strijd, maar dat is nu ook weer helemaal terug. Maar we hebben ook veel pech gehad in de maanden voor de winter. Meestal waren we niet minder dan de tegenstander, maar toch kregen we dan weer een kutgoal tegen.”

Dankzij de prima resultaten na de winterstop heeft OJC inmiddels afstand gedaan van de rode lantaarn. “We hadden ook geen keuze”, is Dibbets zich van de situatie bewust. “Als we afgelopen weken niet gewonnen hadden, was het wel heel moeilijk geworden. We beseften dat we punten móesten pakken.”

Helft
De opmars lijkt op tijd te zijn ingezet, al moet er nog heel wat gebeuren voordat een veilige plaats bereikt is. “Nog 14 wedstrijden te gaan”, rekent Dibbets. “Als we daarvan de helft winnen, zijn we veilig. Het gaat ons lukken, daar ben ik van overtuigd.”

Foto: Frank van Engelen

Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie