Bekende 073-namen bij Maaskantse Boys

ROSMALEN/MAREN-KESSEL – Maurizio Atzeni is alweer enige jaren het vertrouwde gezicht voor de groep van Maaskantse Boys. De spelersgroep, het bestuur, eigenlijk iedereen binnen de club wil graag langer met hem verder. De oefenmeester met Italiaanse roots gaat daarom na deze jaargang voor een vierde seizoen als hoofdtrainer.

Atzeni verlengde deze winter zijn overeenkomst met de vijfdeklasser uit Maren-Kessel. De club uit het dorp waar hij opgroeide. En waar hij met veel plezier drie keer per week op en langs het veld staat: “Ik ben erg te spreken over de inzet van al die clubmensen en vrijwilligers die vol enthousiasme en trots bezig zijn met en voor MKB. De interactie met de spelers is geweldig. Ik voel me thuis, kan mijn passie voor het spel nog prima overbrengen en geniet als de spelers mijn passie overnemen en overbrengen op het veld.”

De in Rosmalen woonachtige coach beschikt over een, voor vijfdeklassebegrippen, leuk team. Grotendeels gevormd door lokale jongens. Maar hij kreeg er afgelopen zomer ook een paar mooie versterkingen bij uit de 073-regio. “Daarvan spelen alleen Steven van Schijndel (voormalig TGG, red.) en Leon Durieux (voormalig OSC’45, red.) wekelijks”, aldus de coach, die – wanneer we vragen naar hun posities – wat schimmig doet: “Ik ben een andere trainer dan de gemiddelde. Bij mij hebben ze andere taken en posities, die ik je niet ga vertellen. Kom maar een keer kijken, een pilsje staat voor je koud.”

Bekende namen
Een kijkje op sportpark De Liesdaal is misschien wel de moeite waard. Want er maken meer bekende namen deel uit van de spelersgroep van het eerste. Rosmalenaar Ruben Clement zocht zijn voetbalgeluk afgelopen zomer bijvoorbeeld ook bij Maaskantse Boys. Hij was tot zijn hamstringblessure echter slechts invaller, maakt Atzeni duidelijk. Bart van Schijndel (voormalig OJC en Wilhelmina) keerde ook terug, maar hij speelde eveneens niet in de basis en stopte in december. “Kortom, de spelersgroep is gigantisch. Iedereen weet wat van hem verlangd wordt en de nieuwe jongens hebben allemaal op hun manier invloed op de groep.”

Clubtopscorer
Clint van Creij, eveneens een jeugdexponent van OJC, speelt voor het derde seizoen bij MKB. Hij was er de afgelopen twee jaar (met respectievelijk 12 en 18 doelpunten) clubtopscorer en heeft er ook dit seizoen alweer 8 in liggen. “Maar Clint is nog lang niet uitgeleerd”, waarschuwt Atzeni zijn pupil, voordat hij afsluit met de doelstelling van dit seizoen. “We willen eindigen met meer dan 45 punten, meer goals maken dan vorig jaar en minder doelpunten tegen krijgen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie