Aschwin van Kessel: ‘Tijd voor frisse wind’

SINT MICHIELSGESTEL – Aschwin van Kessel en Jürgen Gerrits maken aan het einde van het seizoen plaats vrij voor Koen Wissing. Een oefenmeester die (in ieder geval bij de start) minder binding met SCG’18 zal hebben dan de twee Gestelse dorpsgenoten. Dat is alleen maar goed, denkt Van Kessel. “Het is tijd voor een frisse wind.”

Hij was het voorafgaand aan het seizoen niet gewend, maar de duobaan – die hij dit seizoen samen met Gerrits invult – bevalt Van Kessel uitstekend. “De samenwerking met Jurgen loopt echt perfect en plezierig. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele technische staf, waar ik al zeven seizoenen mee samen mag werken.”

Toch houdt de combinatie na een seizoen op. “Dat heeft niets te maken met de kwaliteit, instelling of mentaliteit van de spelers”, legt Van Kessel uit. “Daar zijn we juist zeer over te spreken. Ze zijn leergierig en veeleisend naar elkaar en de staf. SCG’18 een fantastische vereniging. De fusie tussen RKVV Sint Michielsgestel en SCI is gladjes verlopen. Organisatorisch wordt alles perfect geregeld en we hebben een prachtige accommodatie, die nog uitgebreid wordt met kleedlokalen en een extra kunstgrasveld. Door het groot aantal jeugdleden zijn er de komende jaren volop mogelijkheden.”

Uit het dorp
Na zeven jaar – zes afzonderlijk en één gezamenlijk – vonden beide trainers het desondanks mooi geweest. “Het was volgens ons tijd voor een frisse wind. Het bestuur heeft vorig jaar gevraagd of we nog minimaal een seizoen als hoofdtrainers wilden doorgaan en daarnaast in de fusie-commissie plaats wilden nemen. We zijn jongens uit het dorp, die vaak doordeweeks en op zaterdag aanwezig zijn. Ideaal om bij te dragen aan de elftalindelingen én bijbehorende trainers en leiders voor de juniorenelftallen te werven.”

Samen met Gerrits zorgde Van Kessel in het voortraject van de fusering voor de voetbaltechnische invulling. “Ik kan je vertellen dat dat, in combinatie met het hoofdtrainerschap, heel intensief is geweest”, zegt hij. “Maar zeker ook heel leerzaam.” Na dit seizoen is het goed om het stokje door te geven, denken beide clubmannen. “Het grootste gedeelte van de spelersgroep wordt al voor het zevende opeenvolgende seizoen door ons getraind. Dat houdt een keer op, een ander gezicht zorgt voor vernieuwing.”

Contributie
Koen Wissing, huidig assistent bij OJC Rosmalen, wordt de nieuwe trainer van SCG’18. Hij moet het, naast zijn werkzaamheden voor de selectie, op kunnen brengen om zich te focussen op de jeugd, vindt Van Kessel. “Persoonlijk vind ik zelfs dat dat contractueel moet worden vastgelegd. Er worden geen spelers betaald. Integendeel; ze moeten contributie betalen, net als elk ander lid. De jeugd is daarom de toekomst en daar ligt een belangrijke, maar ook leuke taak voor de hoofdtrainer.”

Wat zijn eigen toekomstplannen zijn, dat weet de geroutineerde trainer inmiddels wel. “Ik besloot al direct om niet meer zelf te gaan solliciteren. Toen ik alsnog door een tweetal verenigingen benaderd werd voor een gesprek, begon het toch weer te kriebelen. Maar ik het is mooi geweest. Na 27 jaar ga ik mijn tijd aan andere dingen besteden.”

Dit bericht is geplaatst in SCG'18. Bookmark de permalink.

Geef een reactie