Doordeweekse regioderby om de punten

SINT MICHIELSGESTEL/DEN BOSCH – Morgen, op woensdagavond, staat in de Gestelse sporthal Theereheide een heuse regioderby op het programma. In de Topklasse van het landelijke zaalvoetbal ontvangt thuisclub ZVS/Filias het Bossche DZV/De Biggelaar. De Gestelse ploeg staat vijfde, terwijl de bezoekers de zevende plek bezetten.

De eerdere ontmoeting van dit seizoen in het Sportiom leverde liefst 14 doelpunten op. DZV won met toen met 8-6, met als doelpuntenmakers aan Bossche zijde Martien de Bekker (3 stuks), Jeremy de Fretes (2), Theo Beekmans, Mathieu de Bekker en Vlado Petrovic. Voor ZVS waren Martin de Laat (2), Koen Hoek, Thomas Nommensen, Luuk van Loon en Daan van Uden succesvol. Zoals u ziet herbergt deze wedstrijd de nodige bekende namen, aangezien bijna alle spelers ook op het veld spelen in de regio die we volgen.

Om welke veldclubs gaat dat dan precies?
Misschien wel logischerwijs is SCG’18 (met Joris Schellekens, Koen Hoek, Luuk van Loon, Daan van Uden en Boyd van Dijk) hofleverancier, wanneer we de spelers van beide zaalteams naast elkaar zetten. Verder geven ook Rico de Laat, Collin van den Bergh, Nick van der Bruggen (allen Helvoirt), Martin de Laat (Zwaluw VFC), Joep van der Meijden (ODC), Martien de Bekker en Jeremy de Fretes, Paul Eerhart (allen Real Lunet), Theo Beekmans (BVV), Sam van Doremalen (OJC Rosmalen), Mathieu de Bekker (BLC), Matthew Maas (OSC’45) en Vlado Petrovic (CHC) acte de présence op het veld. Daarnaast zijn in de zaal ook Jordy van Dinteren (oud-OJC, -RKJVV, -BVV) en Thomas Nommensen (voormalig SCI) actief. Des te meer reden dus om ook het regionale zaalvoetbal te volgen.

Hoe zit het met de vorm van beide ploegen?
Die is wisselvallig te noemen. Allebei de teams hadden aan het begin van het seizoen nog een goede reeks met drie zeges op rij, maar zowel ZVS als De Biggelaar zette de laatste vijf wedstrijden afwisselend goede en teleurstellende resultaten neer.

Hoe doen de teams het thuis en uit?
Met name in thuisduels doen de Gestelnaren het tot nu toe goed. Het was zelfs als enige in de competitie, samen met Groene Ster, in eigen huis nog ongeslagen. Tegen diezelfde ploeg uit Vlissingen werd, twee weken terug, de eerste thuisnederlaag dan toch een feit.  Dat ZVS die avond vijf tegentreffers slikte, was een zeldzaamheid. Het was de tegenstanders dit seizoen nog niet eerder gelukt zoveel te scoren in Sint Michielsgestel.

Vijf goals in een uitwedstrijd is voor de Bosschenaren iets wat tot nu toe juist altijd 3 punten betekende. DZV won buiten Den Bosch drie keer en in die wedstrijden scoorde het, toevallig of niet, ook telkens precies 5 doelpunten. Bij andere duels bleef de teller, op een keer na, altijd steken op 1 of 2 doelpunten.

Wie gaat deze derby winnen?
Getuige de historie is De Biggelaar favoriet, aangezien het de laatste twee confrontaties won. Maar op basis van de statistieken van dit seizoen zou juist ZVS favoriet zijn. Dat incasseert in eigen huis immers weinig goals (16 om 35), terwijl DZV juist in uitwedstrijden meer doelpunten tegen krijgt (34 om 26). ZVS won 4 van z’n 6 thuiswedstrijden, terwijl DZV van de 7 uitduels 3 keer tot winst kwam.

Morgenavond zullen de antwoorden worden gegeven. De wedstrijd ZVS/Filias – DZV/De Biggelaar begint in sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel om 20.05 uur.

Geef een reactie