De Groot weet niet waar het kan eindigen

AMMERZODEN – Als een komeet schoot Jan van Arckel uit de startblokken. De promovendus verbaasde vriend, vijand (en zichzelf) door een heel tijdje bovenin mee te draaien. Toch heeft de ploeg van Marco van Loon pas op de plaats moeten maken. De Jantjes zijn afgezakt naar het rechterrijtje. “Misschien horen we hier wel te staan.”

Via de nacompetitie kwalificeerde Jan van Arckel zich voor de 4e klasse E van seizoen 2018-2019. Daarin startte het erg goed. “Maar dat is ook gelijk het probleem”, denkt Jeroen de Groot, die voelde dat er wat druk bij kwam kijken. “Mensen dachten eigenlijk vrijwel direct dat wij een titelkandidaat waren. Maar we leefden wel wat boven onze stand, ben ik bang.”

Jan van Arckel heeft een vrij jong team, wat hele goed wedstrijden afwisselt met hele matige. “Al met al denk ik dat we nu op een plaats staan waar we vooraf over nagedacht hebben”, zegt De Groot. “En waar we misschien wel horen te staan. Maar ik blijf nog steeds tegen iedereen op onze club zeggen: als wij doen wat we moeten doen, kunnen we echt wel meedoen voor de derde periode.”

Afgebluft
Zondag speelt Jan van Arckel thuis tegen Wilhelmina. “Daar weten we van dat ze een aardig team hebben. We zijn daar afgebluft op een stukje strijd. Als we dat niet kunnen brengen, zijn we – net als afgelopen zondag tegen RKKSV – niet goed genoeg om in deze competitie wat te presteren. Kunnen we dat wel, dan weet ik niet waar het dit seizoen kan eindigen voor ons. We hebben in ieder geval een goede selectie, met veel mogelijkheden. Ik vind echt dat we binnen een aantal jaar naar de 3e klasse kunnen.”

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in Jan van Arckel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie