Derby van de Week: Nieuwkuijk – Vlijmense Boys

NIEUWKUIJK – Ook deze week komt onze uitgelichte derby uit de 3e klasse C, waarin Nieuwkuijk buurman Vlijmense Boys op bezoek krijgt. Hoewel het niet goed gaat met de bezoekers, kunnen zij bij winst wel op evenveel verliespunten als Nieuwkuijk komen. De gastheren daarentegen willen de rivaal ongetwijfeld verder in de zorgen duwen.

Nieuwkuijk
Nieuwkuijk opende de 3e klasse C met een knappe 1-2 zege bij Zwaluw VFC, maar verloor daarna 5 duels op rij. Nadat het, in Vlijmen, met 1-2 won van Vlijmense Boys ging het ineens lopen bij de blauw-witten. Tot de winterstop haalde het 13 punten uit 6 duels. Het kwam ook spectaculair uit de break door RKDVC met liefst 1-6 klop te geven. Tegen tien spelers van BVV werd daarna wel weer met 2-1 verloren.

De selectie van Nieuwkuijk herbergt veel jonge spelers en misschien is het wel daarom dat het team nog wel eens wisselvallig wil presteren. Voor Roy Rozen en Robin Parijs, twee routiniers binnen de Nieuwkuijkse gelederen, wordt het een weerzien met hun oude club. Rozen speelde van 2004 tot 2010 en van 2014 tot 2017 bij Vlijmense Boys. Parijs deed dat tussen 2012 en 2017.

Vlijmense Boys
Op het oog zou je denken dat de selectie van Vlijmense Boys te goed is voor de positie waarop het nu staat, maar de cijfers liegen niet. Na 13 duels staat Vlijmen met 13 punten op de 13e plaats. Geen beste klassering, maar het verschil met de koploper is (in verliespunten) maar 12 punten en met nog 13 duels te gaan, en het feit dat iedereen van iedereen kan winnen in het achterhoofd, is er nog van alles mogelijk.

Vlijmense Boys moest dit seizoen al veel routiniers missen door blessure. Onder meer Yvo van Engelen, Peti Lutgens en Wesley Paymans waren er niet bij. Het moet vooral van de jeugd komen, maar die jeugd laat het wel zien. Ayoub Bakkali (19), Djemal Arikan en Nick Peijnenburg (beide 20 jaar) zorgden samen voor 21 van de 24 doelpunten van de Boys. Bakkali en Arikan kennen we al langer, maar Peijnenburg is nieuw in Vlijmen. Hij speelde vorig jaar nog in de jeugd van FC Den Bosch en keerde afgelopen zomer terug bij de club waar hij door de BVO werd weggehaald.

Vorige week verloor Vlijmense Boys met 0-3 van concurrent Taxandria en dat terwijl het de week ervoor nog knap met 2-3 van BMC won. Wanneer Vlijmense Boys dit seizoen wint, gebeurt dat vooral op spectaculaire wijze. De andere overwinningen waren 4-0 (tegen SCG’18 en VCB) en 5-3 (tegen RKDVC).

Derby Cup
Uiteraard telt ook deze Langstraat-derby weer mee in de strijd om de Willy Naessens Derby Cup, waarin Nieuwkuijk (samen met Haarsteeg) koploper is met 7 punten. Beide ploegen wonnen al 2 van hun 3 derby’s en hebben een aardige voorsprong op Vlijmen en RKDVC opgebouwd.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden Nieuwkuijk en Vlijmense Boys 9 keer tegenover elkaar. 7 maal in de competitie en 2 bekerwedstrijden. Mocht er zondag een winnaar komen, dan is de kans groot dat die met 2-1 wint. 5 keer ging die uitslag al de boeken in. Ook wisten beide ploegen altijd tegen elkaar te scoren.

21 augustus 2012 (beker)
Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 1-3
(Edwin van Keulen – Mathe van Weert, Jeffrey van de Broek, Yunus Salihoglu)

15 september 2013 (4e klasse F)
Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 1-2
(Max Raaymakers – Mathe van Weert, Jacky Buitenkamp)

9 februari 2014 (4e klasse F)
Vlijmense Boys – Nieuwkuijk 1-4
(Sulley Popson – Max Raaymakers 2x, Mitchell Fitters, Michiel Baaij)

13 september 2015 (3e klasse C)
Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 2-1
(Brent de Wijs, Max Raaymakers – Johnny de Nies)

24 januari 2016 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – Nieuwkuijk 2-1
(Johnny de Nies, Jeffrey Scheijven – Max Raaymakers)

21 augustus 2016 (beker)
Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 1-2
(Niels Kok – Djemal Arikan 2x)

18 februari 2018 (3e klasse C)
Nieuwkuijk – Vlijmense Boys 1-1
(Brent de Wijs – Youri Ruyken)

27 mei 2018 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – Nieuwkuijk 3-6
(Erwin van Iersel, Jacky Buitenkamp, Jermaine Maas – John van Dommelen 2x, Roel van Leeuwen 2x, Rick van Buul, Miquel de Wijs)

4 november 2018 (3e klasse C)
Vlijmense Boys – Nieuwkuijk 1-2
(Djemal Arikan – Roy de Vaan, John van Dommelen)

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk, Vlijmense Boys, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie