Engelen heeft het zwaar zonder hele as

ENGELEN – De laatste overwinning van FC Engelen dateert alweer van 9 december. Sindsdien verloor de koploper van de 3e klasse C twee keer en pakte het zondag het tweede puntje in de laatste vier wedstrijden. “We missen de hele as”, vertelde hoofdtrainer Ron Schrier na afloop van de thuiswedstrijd tegen RKDVC, die eindigde in 2-2.

Voor de winterstop kon de coach steeds een vaste basis laten spelen. Het leverde FC Engelen een prachtige uitgangspositie op. De laatste tijd moet de club echter de nodige dragende krachten missen. “Anthony Lurling (binnenband knie), Quinten Vorstenbosch (liesklachten), Dylan Dominques (in Portugal in verband met overlijden opa), Carlo Arends (privéomstandigheden), Jeffrey Driessen (kruisband) en Marijn van Rijswijk zijn er allemaal niet bij”, somt Schrier op.

“Daar waar we het normaal voetballend kunnen oplossen, wordt er nu van de jonge, aangepaste groep nog meer strijd gevraagd.” Tegen TGG en SVSSS lieten zijn jongens dat echter onvoldoende zien. “Maar daar hebben we van geleerd en tegen RKDVC was dat duidelijk wel aanwezig. En dan zie je dat je ook met dat team resultaat kunt behalen.”

Prestatie op zich
De voorsprong op de achtervolgers is nog maar minimaal. Maar ondanks de mindere periode, spreekt Schrier nog altijd vol lof over zijn selectie: “We staan nu al geruime tijd aan kop en dat is al een prestatie op zich met deze jonge groep. Maar we moeten nu ook beseffen dat elke wedstrijd die komt een finale is.”

 

Dit bericht is geplaatst in FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie