Ook seizoen 2019-2020 start ná zomervakanties

DEN BOSCH – De KNVB heeft de speeldagenkalender voor het amateurvoetbal in seizoen 2019-2020 verspreid. Duidelijk wordt daarmee dat ook de volgende jaargang pas start ná de zomervakanties. Voor het gros van de voetballers staan eind augustus de eerste bekerwedstrijden op het programma en half september starten zij met de competitie.

De aftrap is voor de tweede en derde divisie, die in het weekeinde van 24 en 25 augustus beginnen. De hoofdklasse begint een weekend later, op 31 augustus/1 september, en in datzelfde weekend begint de beker voor de rest van het amateurvoetbal. Op 21/22 september starten alle overige competities; zowel categorie A als B, senioren en jeugd.

De speeldagenkalender is samengesteld op basis van de enquête onder ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal. Er is daarbij rekening gehouden met de wens om minder te spelen in de vakantieperiodes. De KNVB heeft (voor de B-categorie) een volledig vrij weekend ingepland in de voorjaars- en meivakantie.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie