‘Extra straf was niet op zijn plek geweest’

DEN BOSCH/VENLO – De schorsing die VVV-Venlo-speler Moreno Rutten kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen is geseponeerd. De Bosschenaar moest zondag, door ingrijpen van de VAR, vroegtijdig naar de kleedkamer en kreeg van de aanklager een fikse straf opgelegd, maar is in hoger beroep vrijgesproken.

Een overtreding van Rutten werd afgelopen weekend door scheidsrechter Serdar Gözübüyük met geel bestraft. Na tussenkomst van de VAR werd die kaart achter omgezet naar direct rood, waardoor VVV een uur met een man minder moest spelen. Het leverde niet alleen een 3-2 nederlaag op, ook kreeg de Bossche rechtsback een vrij fikse schorsing opgelegd. Daarop besloot zijn werkgever in beroep te gaan. En met succes.

Rutten vindt dat de tuchtcommissie een terechte beslissing heeft genomen, zo laat hij aan 073voetbal.nl weten: “Het is mooi dat het teruggedraaid kan worden. Ik ben al zestig minuten lang gestraft door niet mee te kunnen doen tegen Groningen. Nog een extra straf was, naar mijn idee, niet op zijn plek geweest voor zo’n voorval.”

Standaardcode
Hoe het kan dat de aanklager in eerste instantie drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) uitsprak, kan Rutten uitleggen: “Dat is me gisteren volkomen duidelijk geworden. Voor zo’n ingreep wordt gewoon een standaardcode gehanteerd. En de straf die daarbij hoort was dus 2 duels schorsing en 1 voorwaardelijk. Gelukkig is die van de baan.”

Door de vrijspraak kan Rutten morgen gewoon met VVV-Venlo voetballen tegen Excelsior.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie