Van Dommelen: ‘Goedmaken tegen Haarsteeg’

NIEUWKUIJK – Een van de nieuwe gezichten binnen het eerste team van Nieuwkuijk is John van Dommelen. De 19-jarige aanvaller veroverde dit seizoen een basisplaats en heeft al 8 doelpunten achter zijn naam staan. Zondag hoopt hij ook tegen rivaal Haarsteeg het doel te vinden. “Uit hebben we van ze verloren. Dat moeten we nu goedmaken.”

Het is het tweede jaar dat Van Dommelen bij selectie hoort. “Maar vorig seizoen speelde ik ook vaak bij het tweede. Dit jaar begon ik soms als basisspeler bij het eerste, maar ook soms als wissel”, kijkt hij nog even achterom. Maar inmiddels begint de jonge spits zich als vaste speler te manifesteren. Hij stond de laatste tijd steevast in de basis en zal hoogstwaarschijnlijk ook zondag aan de aftrap verschijnen.

“Het gaat goed met Nieuwkuijk 1”, vertelt hij opgewekt. “Aan het begin van het seizoen ging het een stuk minder. We verloren bijna alles. Maar toen hebben we met elkaar weer wat dingen afgesproken en sindsdien hebben we best wel een aantal punten binnengehaald. We zijn meer gaan voetballen, schieten niet meer alle ballen hard naar voren, maar spelen de juiste mensen aan over de grond.”

Goedmaken
Die vernieuwde speelwijze heeft er niet alleen toe geleid dat we Nieuwkuijk momenteel terugvinden in de subtop/middenmoot van de 3e klasse C, de club staat ook nog eens trots bovenaan in de Willy Naessens Derby Cup. “In de derby’s gaat het lekker”, bevestigt Van Dommelen. “We hebben er pas één verloren van de vijf. Uit bij Haarsteeg, dat moeten we zondag maar eens goedmaken”, slijpt hij de messen alvast. Een belangrijke wedstrijd, vindt de spits het. “Na een weekje carnavallen hebben we weer goed getraind. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Nieuwkuijk – Haarsteeg begint zondag om 14.30 uur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie