‘Pionnen, ballen en goals waaiden weg’

DEN BOSCH – De wind was afgelopen weekeinde een flinke spelbreker voor alle voetballers in de regio. Al op zaterdagmiddag werden de eerste (jeugd)wedstrijden vroegtijdig gestaakt wegens hevige hagel en windstoten en op zondag konden heel veel duels niet eens beginnen omdat het veel te hard waaide. 073voetbal peilde de meningen bij trainers en spelers.

Over het – op het laatste moment – afgelasten van de wedstrijden waren alle betrokkenen eensgezind. Iedereen snapte dat er in deze weersomstandigheden geen beginnen aan was. “We zijn nog wel begonnen met de warming-up, maar het bleek echt niet te doen”, reageert Martijn van Helvoort. Hij kwam met Emplina niet in actie tegen EVVC. “De scheidsrechter heeft het terecht niet laten starten.”

Bij OSC’45 gingen reclameborden naar de grond (foto) en ook bij BMC – Zwaluw VFC werd niet afgetrapt. “Om 10 voor half 3 ging het eruit”, laat BMC-trainer Manfred van Erp weten. “De bal bleef niet liggen bij een achterbal, dus dit was geen haalbare kaart.” Stephan Netten, verdediger van BVV, deelt die mening: “De pionnen en ballen waaiden weg, de trainingsgoals kwamen los van de grond en de lampen kwamen los uit het dak van het clubgebouw van FC Engelen. Dit schoot gewoon niet op.”

Doordeweeks inhalen
Bij de wedstrijd tussen TGG en ODC wilde de scheidsrechter tot 15.00 uur wachten, in de hoop dat de wind zou gaan liggen. “Maar het ging echt veel te hard tekeer om te spelen”, zag TGG-coach Ricardo Aguado. “We gaan het maar weer inhalen, voor de zoveelste keer”, lacht hij. “Dat wordt straks doordeweeks voetballen, ben ik bang.”

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie