Wedstrijd van de Week: BE’79 – FCK/De Hommel

DEN BOSCH – Voor de verandering deze week eens een keer een wedstrijd uit de zaal in de spotlights. In de eerste divisie (het op een na hoogste niveau van Nederland) staat vanavond namelijk de topper tussen BE’79 uit Berkel-Enschot en het Bossche FCK/De Hommel op het programma. 073voetbal blikt op de gebruikelijke manier vooruit.

Bij de thuisploeg staat Gestelnaar Dennis Kapteijns onder de lat en er spelen ook twee voormalig spelers van ZVS/Filias. Bij de Bosschenaren maken onder meer Younes Hadouir (CHC), Arda Havar (Real Lunet) en Ian Willems (Wilhelmina) deel uit van de selectie, die verder bestaat uit landelijke topzaalvoetballers. FCK/De Hommel staat bovenaan, met 44 punten uit 17 duels, terwijl runner-up BE’79 41 punten heeft na 16 wedstrijden. Kortom, vanavond zou zomaar eens het kampioenschap kunnen beslissen.

BE’79
In onze omgeving is de Berkelse zaalvoetbalvereniging een grote onbekende, maar toch spelen er enkele bekende namen. De bekendste is Dennis Kapteijns, tegenwoordig op het veld keeper in België, bij KFC Poppel, maar daarvoor z’n hele leven actief bij Sint-Michielsgestel. Bij BE spelen ook Mo Gigold en Mo Marouane, die vorig jaar nog bij ZVS in Sint Michielsgestel voetbalden. Ook Helvoirtenaren Rico de Laat en Nick van der Bruggen, momenteel ZVS-lid, hebben een verleden bij deze club. BE’79 speelde vorig jaar al nacompetitie voor promotie naar de eredivisie, maar strandde toen op en tegen Texel’94.

FCK/De Hommel
Jarenlang was FCK/De Hommel (volledig FC Kools/De Hommel; de clubs fuseerden in 1987) een topclub in het zaalvoetbal. Het werd in 2002, 2005, en 2007 zelfs landskampioen en daarnaast won het 3 keer de beker en 1 keer de supercup. In 2017 volgde echter, na 20 jaar, degradatie uit de eredivisie. Even was er (toen ’t Knooppunt uit de competitie werd gehaald) nog hoop, maar in de nacompetitie ging het toch mis.

Na een anoniem jaar in de eerste divisie te hebben gedraaid, gaat De Hommel dit jaar voor niets minder dan het kampioenschap. De ploeg van Piet Gabriëls en Johan Marcé is in de competitie al aardig op dreef, want het scoorde al liefst 125 doelpunten, maar kreeg er ook al 67 tegen. Kortom; saai is het nooit bij FCK/De Hommel dit seizoen. Zoals de al eerder genoemde Hadouir en Havar spelen er weer enkele zaalvoetbaltoppers bij de Bossche club, maar ook Adil Zouthane en de Belg Karim Bali zijn al jarenlang een grote naam in het Nederlandse zaalvoetbal.

Historie
De eerdere ontmoeting dit seizoen, in De Schutskamp, was een waar spektakelstuk waarin van alles gebeurde. Op 9 november eindigde het treffen, dat ook nog tijdelijk gestaakt werd, in 6-6. Ook vielen toen er 13 gele (!) en 2 rode kaarten en was er 16 minuten extra tijd. Bij De Hommel wisten Younes Hadouir (2), Adil Zouthane, Soufian El Adel, Ian Willems (niet als keeper, maar als speler) en Karim Bali het net te vinden.

Vorig seizoen won BE’79 in Berkel-Enschot (toen de toppers nog niet waren gearriveerd en FCK het met een bij elkaar geraapt ploegje regiospelers probeerde) met liefst 8-1, maar werd het in Den Bosch 6-3 voor De Hommel.

BE’79 – FCK/De Hommel wordt vanavond om 21.30 uur gespeeld in sporthal het Ruiven.

Dit bericht is geplaatst in FCK/De Hommel, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie