Elf vragen aan… Jorg Schapendonk

HAAREN/VUGHT – Na Zwaluw VFC en Schijndel is Jorg Schapendonk (28) momenteel, als een van de weinige ‘buitendorpse’ spelers, bezig aan zijn derde seizoen bij Nemelaer. De verdediger annex middenvelder staat steevast in de basis bij de eersteklasser en ging deze week zitten voor het beantwoorden van onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Jorg Schapendonk.
Geboren: 3 mei 1990 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Ik ben op mijn 5e begonnen met voetballen bij Zwaluw VFC en in 2014 heb ik de overstap naar RKSV Schijndel gemaakt. Daar heb ik twee seizoenen gespeeld, waarna ik naar Nemelaer ben gegaan en inmiddels in mijn derde seizoen zit.
Positie: Rechtsback. Ik ben van origine een verdedigende middenvelder, maar mij maakt het niet zoveel uit waar ik speel, als ik maar lekker kan voetballen.
Dagelijks leven: Ik woon momenteel in Vught en doordeweeks zit ik op kantoor bij een online uitgever, waar ik hoofdredacteur ben van Mellowed, een online magazine dat zich richt op festivals, feestjes, muziek en alles wat daarbij komt kijken. In het weekend werk ik ook nog in het leukste speciaalbiercafé van Den Bosch: Tappunt Zuid.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn duelkracht en mijn wil om te winnen. Ook hoor ik wel eens dat ik een aardige sliding in huis heb. Ik loop niet over van techniek, dus in kleine ruimtes is het vaak vrouwen en kinderen eerst.
 2. Kunst- of natuurgras: Doe mij maar een lekker egale natuurgrasmat. Ik glij nogal vaak en dat is met kunstgras geen pretje. Toch is het wel fijn wanneer je uit kunt wijken naar kunstgras, dat bij Nemelaer dik in orde is.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Copa’tjes. Zijn ook bijna de enige schoenen waar mijn brede poten in kunnen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het uittenue van ons tweede team. Met lichtblauw met wit lijkt het een beetje op het oldschool tenue van Argentinië. Lekker nostalgisch. Waarschijnlijk cliché, maar OJC heeft het mooiste sportpark waar ik ooit heb mogen ballen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Mijn eerste twee seizoenen in de senioren bij Zwaluw VFC. We promoveerden toen twee keer op rij van de 4e naar de 2e klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In mijn eerste seizoen bij RKSV Schijndel scheurde ik na de winterstop mijn achillespees volledig af. Ik draaide toen een goed seizoen, had een basisplek veroverd, maar toen sloeg het noodlot toe. Het was een nare blessure, met een lange herstelperiode en revalidatie.
 7. Opvallendste teamgenoot: Bram Bergmans, ongeslagen kampioen van de derde helft. Ook vindt hij het leuk om weddenschappen aan te gaan met onze voorhoede. Voor elk doelpunt dat ze maken, drinkt hij twee shotjes. Dat heeft de laatste periode tot wat slechte maandagen geleid.
 8. Voetbalhumor: Na het douchen jezelf om willen kleden en denken dat je je onderbroek bent vergeten. Je hangt ‘m dus los in de kooi, om vervolgens je onderbroek in de mouw van je jas te vinden, wanneer je al helemaal omgekleed bent…
 9. Wat wil je nog bereiken: Zolang mogelijk fit blijven en een belangrijke speler voor Nemelaer zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Teamgenoot Joeri Vugts. Wat die jongen met een bal kan, is onnavolgbaar. Hij is snel, technisch, doelgericht en kan met links én rechts verwoestend uithalen. Heerlijk om te zien.
 11. Opvallendste regioclub: Het is leuk om te zien dat FC Den Bosch een lekker seizoen draait. Ook mooi dat oud-teamgenoot van RKSV Schijndel Sven Blummel daar erg belangrijk is.

Foto: Marco Oomen
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Nemelaer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie