Herkansing voor OSC’45 tegen Beesd

ORTHEN – Door een puntenstraf voor een van de directe concurrenten in de strijd tegen degradatie staat OSC’45 er in de 4e klasse E plotseling een stuk beter voor. Beesd stelde in het thuisduel met de Orthenaren een onrechtmatige speler op en moet daarvoor boeten; drie punten in mindering, een fikse schorsing en een herkansing voor OSC.

Hoewel aanvoerder Coen Verwolf tegen Alem na zijn tweede gele kaart naar de kant moest, stond hij een week later ‘gewoon’ aan de aftrap voor de wedstrijd tegen OSC’45. Sinds dit seizoen is echter de regel van kracht dat twee kaarten in één wedstrijd niet alleen meetellen voor het kaartentotaal, maar ook altijd direct een wedstrijd schorsing volgt.

Mails over die uitsluiting van de KNVB werden door Beesd en Verwolf gemist en dat komt hen duur te staan. De club kreeg niet alleen drie punten in mindering, de wedstrijd tegen OSC’45 moet ook opnieuw gespeeld worden. Verwolf is daarnaast voor maar liefst zeven wedstrijden geschorst. Waar het gat met Beesd was opgelopen naar 9 punten, kan OSC nu dus – bij winst in de herkansing – op gelijke hoogte komen.

(op moment van schrijven is de straf nog niet verwerkt in onderstaande rangschikking)

Dit bericht is geplaatst in OSC'45. Bookmark de permalink.

Geef een reactie