Netten: ‘Dit team is echt leuk met elkaar’

DEN BOSCH – In een heel wisselvallig seizoen lijkt BVV momenteel eindelijk de juiste koers te hebben gevonden. De laatste drie wedstrijden werden in winst omgezet en daarmee maakte de Bossche derdeklasser flinke stappen op de ranglijst. “Hetgeen het eerste van BVV de afgelopen jaren miste, is er nu wel”, aldus Stephan Netten.

“Het kan nog veel beter, hoor. We winnen wel, maar het moet nog overtuigender. Meer scoren en minder goals tegen. Maar ik ben – na een maand te hebben getobd met een rugblessure – weer fit, dus met die tegengoals komt dat wel goed”, zegt de centrale verdediger met een dikke knipoog. Hij merkt dat er iets moois aan het ontstaan is binnen de spelersgroep: “Met het gevoel en de acceptatie zit het op het moment goed. Iedereen weet wat zijn taak en rol is. Ook al zit iemand op de bank en scoort zijn concurrent in de laatste minuut de winnende, dan nog hangen we als team om elkaars nek. Dat gevoel heerst er momenteel.”

Die stemming kan na paar verliespartijen zomaar weer anders zijn, weet Netten ook: “Want dan wordt er vaak weer gekeken naar het individu. Maar als we deze reeks van overwinningen een mooi vervolg kunnen geven, blijft het positivisme overheersen in de groep. En dat is voor een club en ons als team van BVV belangrijk. Positiviteit maakt ons alleen maar beter en zelfs fanatieker.”

Samen ontbijten
Het teamgevoel is uitmuntend, als we de constante factor binnen de BVV-selectie mogen geloven: “We zijn in de winterstop naar Barcelona geweest, iedereen – op mij na, want ik zat in Spanje – heeft tot de laatste uurtjes carnaval gevierd, we organiseren een keer per maand een thema-avond en we gaan met elkaar uit eten. Sommigen gaan zelfs op zondagochtend gezellig samen ergens ontbijten. Dit team is echt leuk met elkaar. En dat is belangrijk om eventueel tot een prijs te komen. Voetballen kunnen we immers, daar hoeven we niet over te praten. Laten we het zo zeggen: hetgeen het eerste van BVV de afgelopen jaren miste, is er nu wel.”

Wiel uitgevonden
In de knotsgekke 3e klasse C is letterlijk nog van alles mogelijk, maar door de goede reeks heeft BVV inmiddels prima papieren voor de slotfase van de competitie. “Het kan inderdaad alle kanten op, maar we hebben het eigenlijk nog in eigen hand”, aldus Netten. “Als wij allemaal fit blijven en fitter worden, dan komt alles goed. Maar we hebben nu pas voor het eerst drie keer achter elkaar gewonnen. We moeten niet denken dat we nu het wiel hebben uitgevonden. Het is gewoon zaak dit vast te houden en dan kan het een hele leuke reeks of rest van seizoen worden.”

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in BVV. Bookmark de permalink.

Geef een reactie