Rens Rovers wil hogerop met Nulandia

NULAND – Toen hij vorig jaar vanuit de jeugd instroomde in het eerste elftal van Nulandia had Rens Rovers (20) geen al te hoge verwachtingen. Nu, in zijn tweede seizoen bij het vaandelteam van de Nulandse voetbalclub, is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en gaat hij voor de nacompetitie. ,,Ik wil met Nulandia zo hoog mogelijk spelen.”

Zijn eerste officiële wedstrijd voor Nulandia was er meteen eentje om niet snel meer te vergeten: Nulandia won voor de beker met 19-0 van Ruwaard. Daarna, in de competitie, merkte Rovers pas écht wat er wordt gevraagd in een eerste elftal. ,,Ik kwam rechtsreeks vanuit de jeugd en dan speel je ineens tegen spelers met veel meer ervaring, die net iets slimmer zijn”, herinnert Rovers. Ook bij zijn eigen Nulandia speelt hij met ervaren krachten, zoals Joris Razenberg (ex-OSS’20) en de broers Geert en Rik Korsten (o.a. ex-HVCH). ,,Ik had geen al te hoge verwachtingen van mijn eerste jaar, maar speelde, als ik fit was, bijna altijd.”

Dat Nulandia in de nacompetitie om promotie naar de 3de klasse strandde tegen Festilent, noemt Rovers nog altijd ‘zuur’. Verder was het voor hem persoonlijk een leerzaam jaar. Dit seizoen zet hij zijn ontwikkeling verder voort. En scoort hij ook al meer. ,,Al was dat ook niet zo moeilijk”, zegt hij met een grijns. ,,Vorig seizoen heb ik maar één keer gescoord, nu heb ik er drie gemaakt. Dat moet nog beter.” Trainer Marc van Delft noemt de buitenspeler ‘altijd gevaarlijk voor het team’, maar zegt ook dat hij meer moet scoren. ,,Daar heeft hij gelijk in.”

Genoeg kwaliteit
Scoren gaat dit seizoen sowieso moeizamer dan het vorige bij Nulandia. De nummer vier in de vierde klasse I mist nog te veel kansen. ,,Vorig jaar viel het net wat makkelijker”, zo stelt Rovers. Toch benadrukt hij dat de Nulanders genoeg kwaliteit hebben om ook dit seizoen de nacompetitie te halen. Hij doelt op de sterke reeks, 8 overwinningen én 1 gelijkspel, die in november werd ingezet. Dat er recent tegen SCMH (1-1) en DVG (0-1) punten zijn verspeeld, noemt hij onnodig. ,,Afgelopen zondag tegen Vorstenbossche Boys (1-2 zege) hebben we laten zien dat we er weer staan. En dat viel niet mee op zo’n zwaar en drassig veld”, zegt hij.

Zondag moet die lijn doorgetrokken worden tegen Cito, toevallig ook de club die Nulandia één week later tijdens het inhaalprogramma treft. Een tweeluik dus met de Ossenaren, die één-na-laatste staan. ,,Aan de bal is dat gewoon een goede ploeg, we moeten er volle bak tegenaan gaan”, benadrukt Rovers. Ook al omdat zondag de traditionele wildkermis op het programma staat in de kantine. ,,En als wij winnen, is dat toch net een iets mooier feestje!”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Nulandia. Bookmark de permalink.

Geef een reactie