Wedstrijd van de Week: SCG’18 – BMC

ST MICHIELSGESTEL/BERLICUM – De 073voetbal Wedstrijd van deze week komt uit de 3e klasse C, waarin de gemeentederby tussen SCG’18 en BMC op het programma staat. Oftewel: een wedstrijd tussen 2 (fusie)clubs en 4 dorpen. SCG’18 heeft na 18 duels 24 punten en staat 5e, BMC heeft een punt minder, maar ook twee duels minder gespeeld, en staat 7e.

SCG’18
Zoals al bekend is SCG’18 de samenvoeging van de RKVV Sint-Michielsgestel en SCI, dat oorspronkelijk uit het gehucht Halder komt. Na een onverwachte sterke start, is SCG’18 toch in wat minder vaarwater terecht gekomen. Het won na de winterstop nog maar twee van z’n laatste zeven duels. Er werd alleen gewonnen van TGG (4-2) en Vlijmense Boys (2-1). Na de winterstop scoorde het ook nog maar 7 keer, waarvan Nick Vliegenthart (3) de meeste goals voor z’n rekening nam.

Hierdoor ‘duikelde’ SCG’18 van de 2e naar de huidige 5e plaats. De schade valt vooralsnog mee, maar de komende duels worden wel belangrijk voor SCG’18. Na BMC wachten ploegen die al het hele seizoen onderin te vinden zijn. Eerst een ‘dubbel’ tegen Taxandria en daarna de uitwedstrijd tegen hekkensluiter VCB. Hierin zou het dus punten moeten pakken. Zo niet, dan lijkt het toch nog een lastig seizoen te worden. Zeker aangezien daarna confrontaties wachten met Nieuwkuijk en titelkandidaten SVSSS en FC Engelen.

BMC
Is BMC een fusieclub? Jazeker. In 1945 fuseerde BVV Berlicum met MVV Middelrode tot B(erlicum)M(iddelrode)C(ombinatie). De club beleefde in het nabije verleden roerige tijden. Het begon allemaal met een vreemd einde van het seizoen 2015-2016. BMC hoefde alleen maar te winnen van het al gedegradeerde Nieuwkuijk en de derde periodetitel – en bijbehorende nacompetitie voor een plek in de 2e klasse – was een feit. Het liep anders. Het werd 2-2 en die andere nacompetitie wachtte, waarin niet promotie maar degradatie naar de 4e klasse een feit werd.

Net als in 2008 was de terugkeer naar de 3e klasse, via diezelfde nacompetitie, na een seizoen weer een feit. In de zomer die volgde, versterkte BMC zich met enkele oude bekenden. Richard de Laat, Gijs van der Voort en Randy van Heijsbergen keerden terug op sportpark De Brand en met name die routine zorgde ervoor dat BMC een meer dan geslaagde rentree maakte. Het eindigde als derde en de 2e klasse, waarin het alleen in het seizoen 2010-2011 had gespeeld, lonkte zelfs. Na een zege op Reusel Sport, werd in de halve finale echter verloren van die andere grote club uit de Kempen, Bladella.

Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer. Het zijn vooral spannende wedstrijden. Het won zelf dan wel eens een keer met 3-0 (SCG) en 4-0 (Taxandria). Maar het leed ook eenmaal een 4-0 nederlaag bij ODC. Verder eindigen wedstrijden met 1 of 2 doelpunten verschil. Het koppel Richard de Laat (7)/Sjors van Zoggel (8) zijn op dit moment de topscorers bij BMC. Toch hebben beide heren na de winterstop nog maar resp. 1 en 2x gescoord. BMC doet het echter wel goed tegen teams die bovenin staan. Zo won het dit seizoen al eens van FC Engelen, SVSSS, Haarsteeg en de al eerder genoemde wedstrijd tegen SCG’18. Na de winterstop heeft BMC 3x gewonnen en 3x verloren met de cijfers 12 voor en 12 tegen.

Historie
De eerdere ontmoeting dit seizoen won BMC met 3-0, maar toen SCG’18 nog RKVV Sint Michielsgestel en SCI waren, vochten beide clubs ook regelmatig duels uit met elkaar. Hier de wedstrijden uit de laatste 10 seizoenen. Alleen in het seizoen 2013-2014 was er geen derby, omdat zowel Sint Michielsgestel als SCI toen in de 4e klasse speelde.

14 september 2008 (3e klasse C)
SCI – BMC                          2-2
(William van Oss, René Marechal – Frank van Zoggel, Twan Snoeck)

12 oktober 2008 (3e klasse C)
BMC – Sint Michielsgestel            2-0
(Twan Snoeck, Gijs van der Voort)

14 december 2008 (3e klasse C)
BMC – SCI                         3-0
(Bart van Heijningen, Marcel van Helvoort, Gijs van der Voort)

8 maart 2009 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – BMC           3-1
(Ruud van de Ekart 2x, Pieter van Esch – Gijs van der Voort)

18 oktober 2009 (3e klasse C)
SCI – BMC                          1-2
(Gert-Jan Korsten – Marcel van Helvoort 2x)

7 maart 2010 (3e klasse C)
BMC – SCI                         1-0
(Gijs van der Voort)

26 september 2010 (2e klasse F)
Sint Michielsgestel – BMC           1-0
(Roy Groenendaal)

13 februari 2011  (2e klasse F)|
BMC – Sint Michielsgestel            3-1
(Gerwin van der Boom 2x, Gijs van der Voort – Pieter van Esch)

2 september 2012 (3e klasse C)
BMC – Sint Michielsgestel            2-2
(Roel Tibosch, Joey van den Boom – Rob van der Graaf, Davy van den Bosch)

2 december 2012 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – BMC           0-2
(Dave Ferree, Joost Mathijssen)

21 september 2014 (3e klasse C)
BMC – Sint Michielsgestel            1-2
(Leo Keller – Robert van Leeuwen, Ruud van Beek)

15 maart 2015 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – BMC           2-3
(Rody van Gaal, Daan Voets – Joost Mathijssen, Bram van Doremalen, Thomas van den Elzen)

6 september 2015 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – BMC           0-0

1 mei 2016 (3e klasse C)
BMC – Sint Michielsgestel            1-1
(e.d. SMG – Roy Groenendaal)

25 september 2016 (4e klasse I)
BMC – SCI                                        4-0
(Sjors van Zoggel 3x, Max Forman)

17 april 2017 (4e klasse I)
SCI – BMC                                        3-1
(Martijn de Kok, Sjoerd Simons, Marco Hommeles – Noud Voets)

15 oktober 2017 (3e klasse C)
BMC – Sint Michielsgestel            2-2
(Sjors van Zoggel, Richard de Laat – Jeffrey Sterks, Job Toelen)

25 februari 2018 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – BMC           0-2
(Bram Verhoeven 2x)

20 januari 2019 (3e klasse C)
BMC – SCG’18                                 3-0
(Bram Verhoeven, Gijs van der Voort, Sjors van Zoggel)

Dit bericht is geplaatst in BMC, SCG'18, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie