Elf vragen aan… Koen van Asseldonk

HELVOIRT – Een van de stille krachten van Helvoirt is Koen van Asseldonk. Waar zijn tweelingbroer Roel het meestentijds moet doen met invalbeurten, is de 25-jarige Koen een vaste waarde centraal achterin bij de tweedeklasser. 073voetbal ging met de Helvoirter in gesprek om zijn antwoorden op onze ‘Elf vragen aan…’ te vernemen.

Naam: Koen van Asseldonk.
Geboren: 30 juni 1993 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): VV Helvoirt. Begonnen op mijn vijfde en nooit ergens anders gespeeld.
Positie: Centraal achterin/voorstopper. Toen ik net bij de selectie was, stond ik nog voornamelijk verdedigende middenvelder. Maar sinds 3 à 4 jaar sta ik centraal achterin. Dat is ook mijn favoriete positie.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Helvoirt en werk sinds anderhalf jaar als planner bij een uitzendbureau. Naast het voetbal speel ik op vrijdagavond ook zaalvoetbal in Oisterwijk. Daarnaast drink ik in de weekenden graag een biertje met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is m’n passing en dat ik de voetballende oplossing zoek, waar het kan. Mijn zwakke punt is mijn wendbaarheid en dat ik soms nog wel eens agressiever en overtuigender mag verdedigen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras heeft toch nog altijd mijn voorkeur, mocht het veld er goed bij liggen. Wij spelen zelf thuis ook op natuurgras en trainen op zowel natuur- als kunstgras. Voor het trainen is kunstgras wel ideaal, want dan kan het in principe altijd doorgaan en kun je het balletje lekker laten rollen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Helemaal zwart of blauw, omdat dat goed bij ons tenue past.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het rood-zwarte tenue van OJC vind ik mooi. Verder vind ik een helemaal wit tenue, zoals bijvoorbeeld dat van Real Madrid, met witte broek en witte sokken, ook erg vet.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb al meerdere mooie voetbalmomenten meegemaakt, zoals het winnen van FC Den Bosch een aantal jaar geleden. Ook zijn we al een paar keer ver gekomen in de districtsbeker. We schakelden Kozakken Boys bijna een keer uit, maar dat ging helaas mis in de laatste minuut. Daarnaast was het kampioenschap met het tweede ook zeker een mooi moment.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn grootste dieptepunt was het mislopen van de titel in de 2e klasse, twee jaar geleden. Op de laatste speeldag ging het mis tegen concurrent Oirschot Vooruit. Daarnaast was de uitschakeling tegen Kozakken Boys ook meteen een van mijn persoonlijke dieptepunten, aangezien ik toen in de laatste minuut onder de bal door dook, waardoor we de wedstrijd met 3-2 verloren.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is toch wel Rico de Laat, die elk jaar minstens 15 goals maakt. Dan zie je hem heel de wedstrijd niet, maar schiet hij er toch weer 2 binnen. Hij is afgelopen jaar ook topscorer aller tijden geworden binnen de club.
 8. Voetbalhumor: Er gebeuren natuurlijk wel meer grappige dingen in de kleedkamer, maar ik vind het altijd mooi als een speler zijn debuut maakt bij ons in het eerste. Dan zetten we hem na de wedstrijd in het midden van de kleedkamer op een kratje en moet hij een liedje zingen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Het zou erg mooi zijn als we toch nog een keer naar de 1e klasse zouden kunnen promoveren. We zijn nu al een aantal jaar tweede of derde geworden in de 2e klasse, maar hebben helaas nog nooit door kunnen stomen naar een niveau hoger.
 10. Beste speler uit de regio: Er spelen wel meer goede spelers in de regio, maar Luuk Vermeer van Nemelaer is zeker een van de beteren. Twee jaar geleden speelden we nog tegen hem in de beker, waarbij we met rust met 1-3 achter stonden. Toen ging hij eruit en werd het nog 3-3, waarna we met strafschoppen wonnen. Wedstrijden tegen Nemelaer blijven sowieso altijd mooi, met daarna feest in de kantine natuurlijk.
 11. Opvallendste regioclub: Rhode is bij ons vorig jaar vrij makkelijk kampioen geworden, wat niemand eigenlijk had verwacht. Nu voor het eerste jaar in de 1e klasse staan ze ook degelijk in de middenmoot.
  Zelf hebben we dit jaar de eerste periode gepakt en staan nu 2e in de competitie met 4 punten achterstand. Het kan dus nog alle kanten op. Zeker aangezien iedereen vanuit de ziekenboeg langzaam aan weer gaat aansluiten.

Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie