FCK/De Hommel terug naar de eredivisie

DEN BOSCH – De kogel is (onverwacht vroeg) door de kerk; FCK/De Hommel keert na twee jaar van afwezigheid komend seizoen weer terug in de eredivisie. Aangezien de enige overgebleven titelconcurrent steken liet vallen, bleek een 12-3 overwinning genoeg om zich nu al tot kampioen te kronen. “Volgend jaar gaan we doorpakken.”

De Hommel begon vrijdagavond, in sporthal De Schutskamp, nog moeizaam aan het thuisduel met Madereros. Halverwege was het met hangen en wurgen 3-2. In de tweede helft lieten de Bossche zaalvoetballers echter weinig heel van hun tegenstander.

Omdat BE’79 verrassend verloor bij Ede, is de ploeg van coach Johan Marcé op de ranglijst niet meer te achterhalen. Er waren geen festiviteiten voorbereid, aangezien de verwachting was dat FCK/De Hommel nog twee speelronden vol aan de bak zou moeten. Zelfs de KNVB was niet aanwezig om de schaal uit te reiken, maar daar maalde men in Den Bosch niet om. “Hoe eerder, hoe beter. Je kunt het maar vast binnen hebben”, aldus Marcé, die er aan toevoegde dat De Hommel gaat doorpakken. “Met wat versterkingen erbij gaan we volgend seizoen voor de play-offs.”

Foto: archief Marc Bolsius
Dit bericht is geplaatst in FCK/De Hommel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie