Onduidelijkheid voor CHC na staking

DEN BOSCH – Het is voor iedereen binnen CHC onduidelijk wat er met de gestaakte wedstrijd tegen HHC’09 gaat gebeuren. Hoewel het duel als ‘uitgespeeld’ staat genoteerd, werd de middag toch wel degelijk na 67 minuten afgebroken. Een duw van scheidsrechter Onink aan CHC-aanvaller Richard van Rijn lag daaraan ten grondslag.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus de verbaasde Fatah Hadouir. “Hij kwam te laat aan, meldde zich niet in de bestuurskamer, er was geen pascontrole, er werd geen hand gegeven en binnen de lijnen volgde een grote soap. Hij greep Richard bij de keel en wilde hem een klap verkopen. Onvoorstelbaar gewoon.”

Na 17 minuten moest doelman Michael van Rijn, broer van het latere slachtoffer, met rood naar de kant. “Die liep uit op een diepe bal, struikelde en raakte de bal met de hand”, aldus Hadouir. “Geen scoringskans voor de tegenstander, maar wel direct rood. Die kun je geven. Gelukkig hebben we daarna met tien man toch nog vier keer gescoord.”

Vreemd voorval
Twee doelpunten van zowel Van Rijn als Younes Hadouir leken CHC naar de zoveelste eenvoudige overwinning van het seizoen te helpen. Tot het vreemde voorval halverwege de tweede helft dus. Dat Van Rijn de bal weggooide na een overtreding, vond hij zelf achteraf ook niet zo slim. “Maar toen hij me daar geel voor gaf, kwam hij heel dicht op me staan. Ik liep weg, maar hij kwam achter me aan, gaf rood en duwde me daarbij op mijn borst/keel. Ik duwde terug en daarop staakte hij de wedstrijd. Onder het mom van ‘slaan’, zo zagen we later op het wedstrijdformulier.”

Aangifte
Scheidsrechter Onink wilde, nadat hij de kleedkamer had opgezocht, met niemand meer praten. Alle spelers, trainers en andere clubmensen, niet voor het eerst, vertwijfeld achterlatend. Richard van Rijn deed na afloop aangifte van mishandeling bij de politie.

Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie