‘BMC zal zondag wel weer winnen’

BERLICUM – Hoewel BMC regelmatig weet te winnen, is Richard de Laat niet tevreden over het verloop van het seizoen. “We zijn nog te wisselvallig”, zegt hij. “We wisselen het winnen en verliezen mooi af.” Veel andere ploegen doen dat ook, dus is er nog altijd van alles mogelijk: “Als we een goede serie neerzetten, doen we gewoon weer bovenin mee.”

Je kunt er bijna de klok op gelijkzetten. Zodra BMC een overwinning heeft geboekt, volgt een week later een nederlaag. Om daarna weer drie punten te pakken, gevolgd door een nieuwe verliespartij. Om gek van te worden, vindt De Laat. Waar het aan ligt? “Voor de winter hebben we veel te maken gehad met blessures. En waar het vorig jaar gewoon allemaal mee zat, zit het nu tegen. Toen zouden we bijvoorbeeld tegen TGG voor de rust met 3-0 voor staan. Maar dit seizoen missen we de kansen en maken zij net voor rust 1-1. Dat zit dan allemaal net tegen.”

Toch is er, ondanks dat BMC al acht keer verloor, nog niks verloren. “Het staat allemaal nog dicht op elkaar”, weet de lange middenvelder. “Er zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd en er steekt er niet echt één bovenuit. Als we een goede serie neer kunnen zetten, doen we gewoon weer bovenin mee. We moeten onze kansen gaan afmaken. Maar we hebben ook wat wedstrijden op strijd verloren, dat mag ons niet overkomen.”

Noteren
De kaarten lijken in de 3e klasse C pas in de slotfase van de competitie te worden geschud. Niks is zeker in de spannende klasse. Alhoewel we één ding wel alvast lijken te kunnen noteren. BMC heeft afgelopen zondag immers verloren van SCG’18. “Dus zullen we zondag wel weer winnen”, lacht De Laat.

BMC speelt zondag de uitwedstrijd tegen VCB in Biezenmortel.

Dit bericht is geplaatst in BMC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie