ZVS op weg naar titel en eerste divisie?

SINT MICHIELSGESTEL – Met nog maar één speelronde voor de boeg heeft ZVS/Filias hele goede papieren om te promoveren naar de landelijke eerste divisie. De Gestelse zaalvoetbalclub won de laatste wedstrijden allemaal en staat plotseling bovenaan. “De hele top-4 kan nog kampioen worden”, weet Rico de Laat. “Dit is natuurlijk hartstikke mooi voor de club.”

Het is eigenlijk krankzinnig hoe de competitie verloopt. ZVS was even koploper, maar won tussen november en januari maar 2 van de 8 duels. Na iedere nederlaag leken de titelaspiraties meer en meer opgeborgen te kunnen worden. Maar toen Cromwiel en Cluzona plotseling punten gingen verspelen en ZVS juist weer ging winnen, werden de rollen alsnog omgedraaid. Nu staat de Gestelse zaalvoetbalploeg ineens op pole position.

Zes wedstrijden geleden werd voor het laatst een nederlaag geleden. De Gestelnaren (die in Bodemflex een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden) zijn in de laatste speelronde dus favoriet voor de titel. “Iedereen kan van elkaar winnen in deze competitie”, lacht De Laat. “Alles blijft dus dicht bij elkaar staan. Met nog één wedstrijd te gaan, kunnen er nog vier teams kampioen worden”, aldus de aanvaller van Helvoirt. “Omdat wij 5 keer op rij gewonnen hebben, hebben we alles in eigen hand.”

Nooit eerder
Volgende week vrijdag, 12 april, moet het gebeuren. “Het zou geweldig zijn voor de club wanneer het lukt. ZVS en voorganger Harrie Broeren zijn nog nooit eerder in de landelijke eerste divisie uitgekomen”, weet De Laat. “We zullen het lastig krijgen als we promoveren. Het niveau ligt er toch een stuk hoger. Maar we hebben een mooie groep met veel jonge gasten, een aantal ouderen met meer ervaring en ook spelers die pas een jaar op niveau zaalvoetballen. Dus er zit nog veel rek in ons team.”

Niet meteen degraderen zal volgens de aanvoerder de doelstelling zijn, mocht het sprookje volgende week uitkomen. “Hopelijk zijn Nick van der Bruggen en Collin van den Bergh volgend seizoen allebei weer volledig hersteld van hun dubbele beenbreuk. Die kunnen dan ook belangrijk zijn, met hun ervaring en rust aan de bal waar dat nodig is. Maar we zullen het eerst moeten bewijzen in de kampioenswedstrijd.”

Vrijdag 12 april speelt ZVS/Filias die om 19.45 uur, in Theereheide, tegen Cluzona’74.

Foto: boxteldigitaal.nl

Geef een reactie