Van Tooren over zijn logische keuze voor OJC

ROSMALEN – Met Daan van Tooren keert opnieuw een voormalig jeugdspeler terug bij OJC Rosmalen. De 20-jarige verdediger van Jong FC Den Bosch werd vandaag – net als sv TOP-linksback Franck Nzogning (23) – door de derde divisionist gepresenteerd als aanwinst voor het nieuwe seizoen. 073voetbal stelde hem enkele vragen over zijn overstap.

Vertel Daan, waarom terug naar OJC?
“OJC is natuurlijk mijn oude club, waar ik altijd met plezier heb gevoetbald. Veel vrienden van me spelen er nog, dus is het voor mij een logische keuze.”

Waarom houdt je verblijf bij FC Den Bosch op?
“Er is het laatste jaar veel veranderd, met name de ambities en de komst van veel nieuwe spelers. Bovendien ging de combinatie van de hoeveelheid trainingen met mijn studie niet meer samen. Op een gegeven moment moet je een keuze maken.”

Wat heb je bijgeleerd bij FC?
“Ik heb er sowieso 6 leuke jaren gehad. En natuurlijk veel van geleerd, zowel op het veld als daarbuiten. Dat laatste misschien nog het meeste. Vooral het leren omgaan met tegenslagen, zoals blessures bijvoorbeeld. Maar ook hard blijven werken, geduld hebben en altijd positief blijven. Kansen komen vanzelf.”

Hoe denk je over het vernieuwde OJC?
“De selectie is grotendeels vernieuwd en verjongd. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Een frisse wind kan een team goed doen, maar op het niveau van OJC is routine ook belangrijk. Met een nieuwe selectie begin je wel weer vanaf nul. Maar zolang de sfeer goed is, komen de resultaten vanzelf, denk ik.”

Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie