Joris van der Doelen: niet zo snel onrustig

VINKEL – Hij heeft een zware week achter de rug. Joris van der Doelen kwam vorige week verkeerd terecht in het duel met Heeswijk en werd vrijdag (eindelijk) aan zijn sleutelbeen geopereerd. De verdediger van EVVC is blij dat het ergste erop lijkt te zitten: “We zijn weer aan het herstel begonnen, maar voorlopig doe ik rustig aan.”

Het eerste deel van de afgelopen week was het ergste, zo vertelt Van der Doelen: “Ik was gewoon thuis, flink aan de morfine. Dat waren lange nachten. Blij dat ik vrijdag geopereerd werd.” Het was gewoon een ongelukkige val, legt hij uit: “Ik werd in mijn rug gelopen, raakte uit balans en viel op mijn schouder. Het sleutelbeen brak daarbij op twee plaatsen. Omdat het geen mooie breuken waren, moest ik onder het mes.”

In andere media werd vermeld dat Van der Doelen doelman zou zijn. Dat leverde hem heel wat reacties op: “Ik heb veel appjes gehad over mijn keeperskunsten. Dacht je dat ze Frank (EVVC-doelman Van den Boogaard, red.) bedoelden? Was het maar, die gaat toch weg”, lacht de 31-jarige centrale verdediger. “Nee, dat gun ik hem niet”, voegt hij er snel aan toe. “Hij vertrekt helaas wel, waarschijnlijk naar Rhode, omdat ie daar gaat wonen. Wij zoeken dus een nieuwe keeper voor de selectie.”

Rommelen
Van der Doelen hoopt er zelf bij de start van het nieuwe seizoen wél weer bij te zijn: “We zijn na de geslaagde operatie weer aan het herstel begonnen. Hoe lang het gaat duren? Daar hebben ze niks over gezegd. Ik moet op geleiding van de pijn weer gaan bewegen. Voorlopig rustig aan dus, ze hebben van binnen natuurlijk wel liggen rommelen, met het inzetten van de plaatjes en schroeven.”

Niet onrustig
Zondag stond hij wel weer langs de lijn, toen EVVC opnieuw (dit keer met 0-1) verloor van Heeswijk. “De resultaten vallen dit seizoen niet mee, nee”, geeft hij toe. “Het voetbal is de laatste wedstrijden wel beter, maar we vergeten onszelf te belonen met doelpunten. Maar in Vinkel worden we niet zo snel onrustig. Een sportief minder seizoen zijn we dan wel niet gewend, maar wij gaan nog voldoende punten pakken.”

Geef een reactie