Grote belangen bij doordeweekse inhaalduels

DEN BOSCH – De inhaalwedstrijden die vanavond op het programma staan, zijn stuk voor stuk zeer belangrijk voor de in actie komende regioclubs. Niet alleen bij het restant van TGG – BMC zijn de belangen groot, ook ODC gaat zo’n 25 spannende minuten tegemoet. In de 4e klasse E moeten OSC’45, Maliskamp en Hedel aan de bak.

Het streekduel tussen TGG en BMC werd eerder al twee keer (!) gestaakt. In november al na slechts een paar minuten, toen de scheidsrechter niet meer verder kon wegens een hamstringblessure. Een maand later hield een andere arbiter het een klein uur vol, maar zorgden diens hartproblemen voor een vroegtijdig einde. Op dat moment stond BMC met 0-2 voor en speelde TGG – door twee keer geel voor zowel Roy Netten als Jordy Gutte – nog met slechts negen spelers op het veld.

Bij SVSSS tegen ODC werd het einde in februari ook niet gehaald. Al na een minuut had Joep van der Meijden de bal in de touwen gewerkt en de thuisploeg kwam terug tot 1-1, maar halverwege de tweede helft werd de hamstring van de scheidsrechter de reden voor staking.

Inhaalslag
Hoe dan ook zijn beide restanten zeer belangrijk voor de titelrace. De rol van BMC lijkt uitgespeeld, maar TGG heeft nog veel duels tegoed en zou zomaar nog een inhaalslag kunnen maken. Dan moet het echter wel twee keer (ook tegen Haarsteeg) een achterstand goedmaken met 9 man én de komende weken twee keer winnen van SVSSS. ODC heeft vanavond aan een punt genoeg om de koppositie over te nemen van BVV, maar in dat geval blijft SVSSS evenveel verliespunten behouden.

4e klasse
In 4E staan volledige inhaalwedstrijden te wachten. OSC’45 gaat op bezoek bij Beesd, Maliskamp ontvangt Alem en Hedel speelt de uitwedstrijd in Rijswijk tegen SCR. In de strijd tegen (rechtstreekse) degradatie kunnen de Orthenaren en Hedel – die samen onderaan staan – dus goede zaken doen. Maliskamp moet eveneens winnen om in het spoor van koploper DSC te blijven.

Foto: Gerald van Zanten

 

Geef een reactie