Kampioen ZVS promoveert naar 1e divisie

SINT MICHIELSGESTEL – Het is ZVS/Filias vrijdagavond gelukt om de kampioenswedstrijd in winst om te zetten. CluZoNa werd in de eigen (goed gevulde) sporthal Theereheide met 8-5 verslagen en daarmee legde de Gestelse zaalvoetbalclub beslag op de titel van de Topklasse in het landelijke zaalvoetbal. Volgend seizoen speelt de club in de eerste divisie.

Zie ook: ZVS op weg naar titel en eerste divisie? (04-04-’19)

Aanvoerder Rico de Laat, die wij vorige week nog interviewden, was goed voor twee doelpunten, ODC-aanvaller Joep van der Meijden maakte er eentje en topscorer van de avond werd Martin de Laat, die vijf keer het net wist te vinden.

De spits van Zwaluw VFC pikt in zijn eerste serieuze seizoen in de zaal sowieso geregeld zijn doelpuntje mee. “Dit is genieten, om meteen kampioen te worden”, reageerde hij tijdens het feestgedruis euforisch. “Ik hoop dat we ons volgend seizoen kunnen handhaven, dat zou mooi zijn. Maar eerst gaan we genieten van het kampioenschap. Zo meteen met de huifkar de stad in.”

Geef een reactie