‘Niemand wil geschorst zijn voor derby’

SCHIJNDEL – Dé regioderby van komend weekend is die tussen Avanti’31 en Schijndel. Nu er na jaren eindelijk weer geduelleerd wordt tussen de clubs, zal het ongetwijfeld druk zijn langs de lijn. Ook op de mat zijn ze er klaar voor, als we Max Neppelenbroek en Said Ali Hussein mogen geloven. “Het wordt een spannende wedstrijd die alle kanten op kan.”

Vanaf de aftrap zullen Neppelenbroek (foto) en Hussein elkaar opzoeken, om waarschijnlijk 90 minuten lang de nodige duels uit te vechten. De linksback van Schijndel weet wat de rechtsbuiten van Avanti in zijn mars heeft. “In de thuiswedstrijd was Said ook mijn directe tegenstander. Hij is heel snel en technisch. Ik zal weer mijn best moeten doen om hem onschadelijk te maken.” Het was nog even spannend of beiden wel zouden kunnen spelen. “Hadden we afgelopen zondag geel gepakt, dan waren we geschorst”, zeggen ze gebroederlijk. “Maar dat wil natuurlijk niemand voor deze mooie derby.”

Ali Hussein verwacht een spannende wedstrijd, zo vertelt hij: “De teams zijn goed aan elkaar gewaagd en op zulke duels ligt altijd wat extra spanning. Ik hoop dat het publiek vol achter ons gaat staan, want we hebben de punten hard nodig om de nacompetitie te halen.” Een middag die de supporters niet snel vergeten, denkt Neppelenbroek dat het wordt: “De vorige keer, bij Schijndel – Avanti, was de entourage super, met vuurwerk en heel veel publiek. Avanti kennende zullen ze dat graag proberen te overtreffen. Ik verwacht felle duels, gepaard met verzorgd voetbal. Bij dit soort wedstrijden wil je altijd net iets extra’s geven.”

Niet nonchalant
Avanti’31 hervatte de competitie na de winterstop goed. “We bleven 6 wedstrijden op rij ongeslagen”, aldus Ali Hussein. “Helaas speelden we de laatste twee wedstrijden, tegen Nooit Gedacht, wat minder, maar zondag gaan we weer alles geven om te winnen. En we spelen ook thuis natuurlijk, dat is in ons voordeel.” Neppelenbroek denkt dat er, naast de eer, voor Avanti meer op het spel staat dan voor Schijndel. “Wij hebben de tweede periode op zak en zij zullen maar al te graag periode 3 willen pakken. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij nonchalant naar deze wedstrijd kijken. Wij willen altijd winnen en zeker van Avanti. Het is aan het eind van het seizoen altijd leuker als je boven ze bent geëindigd.”

Beste moge winnen
Datzelfde geldt voor de thuisploeg, verzekert Ali Hussein uw verslaggever: “We willen de nacompetitie in, dus hebben we de punten hard nodig.” Toch denkt zijn tegenstander dat de punten mee naar het Zuideinderpark gaan: “Ondanks de nederlagen tegen Olympia’18 draaien we een goed seizoen. De sfeer is super in onze groep. Ik hoop dat de supporters de derby krijgen die ze verdienen. En dat de beste moge winnen… en dat zijn wij natuurlijk.”

Foto: Cees van Raaij

Geef een reactie