Wedstrijd van de Week: OSC’45 – Wilhelmina

DEN BOSCH – Deze week een échte Bossche derby als 073voetbal Wedstrijd van de Week. In de 4e klasse E treft zondag, op sportpark Hambaken, de club van Orthen de club van de Maaspoort. Wilhelmina – OSC’45 eindigde in december nog in een 6-1 zege voor de geel-zwarten, maar dit keer zullen de gastheren het vast niet zo ver willen laten komen.

OSC’45
Gisteravond speelde OSC’45 nog de inhaalwedstrijd tegen Beesd. Het verloor met 3-1, maar eerder had de club in een week tijd 4 punten gepakt tegen Teisterbanders. Het kwam daarmee in ieder geval van de laatste plaats af, met nog 3 duels tegoed ten opzichte van Hedel. OSC hoopt ongetwijfeld dat Ethmond Henriquez in deze eindfase van de competitie belangrijk kan zijn. De inmiddels 36-jarige aanvaller met een verleden bij o.a. TOP Oss, OJC Rosmalen en Emplina is op dit moment clubtopscorer met 12 doelpunten. Hij schoot OSC twee weken terug, tegen Teisterbanders, vanaf elf meter naar de tweede thuiszege van het seizoen en maakte daarmee de comeback (van 0-2 achter naar 3-2 winst) compleet.

In thuisduels is OSC’45 nog maar weinig gelukkig in 2019. De eerste drie wedstrijden op eigen veld gingen allemaal verloren, met de cijfers 1-5, 0-4 en 0-2. OSC zal maar wat graag willen stunten tegen de Sarenploeg, zeker ook omdat het op de een na laatste speeldag nog op bezoek moet bij Hedel. Dat zal misschien wel gaan beslissen wie er na een jaar weer terug gaat naar de 5e klasse en wie zich via de nacompetitie moet zien te handhaven.

Wilhelmina
Wilhelmina werd aan het begin nog genoemd als mogelijke titelkandidaat. Anno april lijkt het toch een anoniem seizoen te worden, want naast DSC en Maliskamp lijken ook SCR en Alem in de top-4 te gaan eindigen. Aangezien DSC en Maliskamp de periodes domineren, lijken ook de nummer 3 en 4 van de ranglijst op de nacompetitie af te stevenen. Voor de, qua ledental, grootste club van de stad ’s-Hertogenbosch wordt het dus weer een jaar wachten om in de 3e klasse terug te keren. De plek waar Wilhelmina ook eigenlijk, qua sportpark en structuur, minimaal thuishoort.

Na de winterstop won Wilhelmina ook pas 2 van de 7 duels (3-0 tegen Beesd, 2-1 tegen Hedel). Toegegeven: het waren wel allemaal clubs uit het linkerrijtje waar niet van werd gewonnen. Maar juist daarom had Wilhelmina na afloop van die duels nog voor de prijzen kunnen spelen. Vorige week redde de van een schorsing teruggekeerde Roberto Janssen nog een punt door met z’n tweede treffer van de dag voor de 3-3 tegen RKTVC te zorgen.

Bij Wilhelmina spelen Jordey van Ham en Nick Kuijpers tegen hun oude club. Kuijpers speelde in seizoen 2014-2015 nog in het oranje-wit-blauw. Van Ham, inmiddels aanvoerder op De Saren, speelde van 2011 tot 2014 in Orthen.

Historie
In de afgelopen 10 seizoenen troffen beide ploegen elkaar 5 keer. Vier maal won Wilhelmina, één keer werd het gelijk. Dat ene gelijkspel behaalde OSC’45 vijf jaar geleden pas diep in de extra tijd. Doelpuntenmaker was Marijn Kuijpers, die later nog bij Wilhelmina zou spelen en zelfs nog een keer tégen OSC scoorde. Zijn treffer namens de Orthenaren zorgde ervoor dat Wilhelmina zich niet (rechtstreeks) veilig wist te spelen in de 3e klasse. Een week later werd het toch nog veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, die het niet wist te overleven. Sindsdien voetballen de Kanaries in de 4e klasse. Drie jaar lang mét Kuijpers in de gelederen. Dit seizoen speelt hij bij TGG.

8 december 2013 (3e klasse C)
Wilhelmina – OSC’45  2-0
(Jasper van Schijndel, Diego Meerveld)

4 mei 2014 (3e klasse C)
OSC’45 – Wilhelmina  1-1
(Marijn Kuijpers – Dick Moll van Charante)

27 september 2015 (4e klasse F)
OSC’45 – Wilhelmina  1-2
(Khalid Johri – Ritchie Mangandu, Kodio Ali)

14 februari 2016 (4e klasse F)
Wilhelmina – OSC’45  10-0
(Dennis van der Luyt 2x, Donny Teffer 2x, Marijn Kuijpers 2x, Anil Seclimis, Nick Kuijpers, Kai Uittenboogaard, e.d.)

9 december 2018 (4e klasse E)
Wilhelmina – OSC’45  6-1
(Raoel Noijen 3x, Roberto Janssen 2x, Johnny de Nies – Leon van Gulik)

 

Dit bericht is geplaatst in OSC'45, Wedstrijd van de Week, Wilhelmina. Bookmark de permalink.

Geef een reactie