Elf vragen aan… Jeroen de Jong

DEN BOSCH – Na jarenlang het shirt van Wilhelmina te hebben verdedigd, maakte Jeroen de Jong vorig jaar de overstap naar TGG. Hoewel hij bij de derdeklasser een vaste waarde is, keert de linkspoot komende zomer weer terug op sportpark De Saren. Deze week beantwoordt hij in onze vaste rubriek de inmiddels bekende ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Jeroen de Jong.
Geboren: 21 juni 1996 in ‘s-Hertogenbosch.
Clubs: Sinds dit seizoen TGG, daarvoor altijd bij Wilhelmina gespeeld. En daar keer ik volgend jaar ook weer terug.
Positie: Linksback, maar ik speel ook regelmatig als linksbuiten of op het middenveld.
Dagelijks leven: Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Greetz in Amsterdam. Dat hoop ik in juni/juli af te ronden en dan mijn diploma binnen te slepen. Naast het afstuderen kijk ik graag voetbal met vrienden, ben ik altijd wel in voor een biertje en uiteraard een potje FIFA.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn loopvermogen, in combinatie met mijn drang naar voren, is een wapen. Maar soms wil ik teveel of te snel en dan pakt het niet altijd uit zoals het in mijn hoofd zit.
 2. Kunst-/natuurgras: Natuurgras heeft mijn voorkeur, mits het een strakke mat is, maar dat kom je niet vaak tegen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik ben niet echt fan van de felle kleuren, maar voor de rest maakt het mij niet zo veel uit. Ik voetbal wel altijd op Adidas.
 4. Mooiste sportpark/tenue: Het mooiste sportpark is dat van FC Engelen. Het mooiste tenue dat van Wilhelmina.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in 2016-2017 met Wilhelmina. Voetballend gezien was het een matig seizoen, maar toch werden we uiteindelijk kampioen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt was toen ik een paar jaar geleden mijn voet brak door een kelderklasse-waardige tackle. Die overigens niet eens een vrije trap opleverde.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is dit seizoen Coentje Burg. Die jongen kan geweldig keepen, maar is knettergek (meestal in positieve zin). Stiftjes of een panna in de rondo moet je bij hem niet proberen, want dan zaagt hij je been eraf. Verder een topgast.
 8. Voetbalhumor: Bjorn van den Bersselaars keeperswerk, tegen DSC een paar weken geleden, was zeker lachwekkend. Ook om Jordy Guttes voorzetten kun je goed lachen. Al moet ik toegeven dat daar wel verbetering in zit.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ondanks dat ik komend seizoen een stapje terug zet (terug naar vierdeklasser Wilhelmina, red.), wil ik in de komende jaren toch kijken wat mijn plafond is qua niveau. Met andere woorden; als het lukt wil ik graag hogerop gaan voetballen.
 10. Beste speler uit de regio: Dat is toch wel onze captain Bas van Zeelst. Hij moet het niet van zijn verdedigende omschakeling hebben, maar hij snapt het spelletje precies en is zeer sterk aan de bal. Daarnaast heeft hij een groot aandeel in de doelpunten dit seizoen.
 11. Opvallendste regioclub: FC Engelen. Ze hebben een leuk en jong team, waar veel potentie in zit. Momenteel zitten ze wel in een wat mindere periode.

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, TGG. Bookmark de permalink.

Geef een reactie