Nick van der Bruggen weer terug bij Helvoirt

HELVOIRT – Ondanks de duidelijke nederlaag tegen koploper SSS’18 (1-5) kwam er dit weekend ook positief nieuws uit Helvoirt. Nick van der Bruggen maakte namelijk, na bijna een jaar van afwezigheid, zijn rentree in het eerste elftal. Hij hoopt weer helemaal fit te zijn wanneer Helvoirt start aan de nacompetitie voor promotie.

‘Een beetje ritme opdoen’ noemt Van der Bruggen het. “Ik heb drie weken geleden een uur meegedaan met het tweede. Dat was net te lang, want daarna kreeg ik een terugslag.” Dit keer hield trainer Henk van Hattum het voor de zekerheid bij een invalbeurt van tien minuten. “Ondanks dat we toen al met 1-5 achter stonden, was het toch wel lekker dat ik eindelijk weer op het veld kon staan. Nu is het gewoon rustig opbouwen, bekijken hoe lang ik kan spelen en of ik geen terugslag krijg natuurlijk.”

Op 6 mei van vorig jaar brak de Helvoirt-middenvelder zijn kuit- en scheenbeen. “Ik lig er nu dus bijna een jaar uit. Het is de bedoeling dat ik in de nacompetitie weer honderd procent fit ben”, zegt hij. Dat de titel van de baan is, zoveel is iedereen bij Helvoirt wel duidelijk. “Het was gisteren aanhaken of afhaken. Voetballend waren we beter, maar zij waren effectiever.”

Extra potjes
Dan maar via nacompetitie promoveren, is de algemene gedachte bij de dorpsclub. “Natuurlijk is er daarin wat mogelijk. Als wij compleet zijn, kunnen we het iedere tegenstander lastig maken. Helaas kampen we dit jaar ook met veel blessures, maar hopelijk is iedereen weer op tijd fit. We plakken er nog gewoon een paar potjes extra aan vast, toch? Nacompetitie spelen is ook mooi.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Dit bericht is geplaatst in Helvoirt. Bookmark de permalink.

Geef een reactie