TGG: pech in afronding en met blessures

DEN BOSCH – De titelaspiraties van TGG kunnen de kast weer in. Tijdens de laatste (inhaal)wedstrijden lijkt de Bossche derdeklasser simpelweg teveel punten te hebben verloren om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3e klasse C. “Toch hadden we meer verdiend. En we hebben pech gehad met blessures”, vindt Kevin van Zijl.

Donderdag lukt het (met 9 man) niet om een 0-2 achterstand tegen BMC goed te maken. Tijdens het restant liep de score zelfs op naar 0-5. Bij SVSSS, dat nog altijd wél in de race is voor het kampioenschap, verloor TGG zondag opnieuw (2-0). “We speelden een goede wedstrijd, maar hebben pech gehad in de afronding”, aldus Van Zijl, die weer negentig minuten sjouwde als vanouds. “Als wij na 12 minuten met 2-0 voor staan, hebben zij niks te vertellen. Alleen moeten we de kansen dan wel afmaken.”

Het aantal minuten is niet voor niets gekozen door de controlerende middenvelder van TGG. Op dat moment viel aanvoerder Bas van Zeelst namelijk al uit met een knieblessure. “Touafik (Garmat, red.) volgde na 19 minuten en Roy (Netten, red.) moest er in de rust ook al uit vanwege blessure. Ik verwacht niet dat zij de komende weken inzetbaar zijn, dus het zit ons daarin niet mee.”

Vertekent
“We moeten inderdaad niet meer kijken naar kampioenschap”, zegt Van Zijl vastberaden. Maar omdat de ranglijst vertekent (SCG heeft bijvoorbeeld nog altijd 5 wedstrijden meer gespeeld dan TGG), houdt hij toch nog een kleine slag om de arm. “We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken en proberen zoveel mogelijk te winnen. In de komende twee weken spelen we vier wedstrijden. Mocht je die allemaal winnen, dan kan het er weer anders uitzien. Maar laten we eerst maar eens naar zaterdag gaan kijken.” Dan wacht, op sportpark De Donken, opnieuw het lastige SVSSS.

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in TGG. Bookmark de permalink.

Geef een reactie