CHC neemt voorschot op aanstaande titel

DEN BOSCH – Met een 4-1 zege op titelconcurrent Gudok nam CHC zondagmiddag een voorschot op het aanstaande kampioenschap van 4D. “Of we te goed zijn voor de 4e klasse? Dat weet ik niet, maar aan de statistieken te zien voor deze 4e klasse wel.” We spraken na afloop van de wedstrijd met Joep van der Heijden.

Het was een echte 6-puntenwedstrijd, zo vertelde de CHC-middenvelder: “We hebben denk ik volwassen gespeeld tegen verreweg de sterkste tegenstander van de competitie. Uit een corner werd het nog wel 0-1, maar verder hebben we eigenlijk geen kansen weggegeven. Zelf raakten we voor rust de paal en lat en we misten nog wat mogelijkheden, maar gelukkig hebben we de nodige ervaring en rust. We wisten dat we nog zouden gaan scoren en deden dus geen gekke dingen. Als je een paar toppers in de voorhoede hebt die de ene na de andere binnen schieten, dan wordt het allemaal een stuk makkelijker.”

Eigenlijk is dat in grote lijnen het verhaal van het seizoen, vindt Van der Heijden: “Geen paniek en gewoon vasthouden aan waar we goed in zijn. Als we dat goed uitvoeren en als team spelen, dan kunnen wij een heel hoog niveau halen.”

Titelrace gespeeld
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor CHC, dat met deze duidelijke zege de enige overgebleven rivaal wist af te schudden. “Maar voorlopig hebben we niet meer dan een mooie voorsprong en een periodetitel”, begint Van der Heijden nog wat terughoudend. “We staan nu 7 punten voor, maar moeten nog wel 20 minuten van de wedstrijd tegen HHC’03 afmaken, met 9 man en een 4-1 voorsprong (in onderstaande stand zijn die 3 punten al – wat voorbarig – toegevoegd, red.). Maar de titelrace zou gespeeld moeten zijn, ja. Als dat niet zo is ligt dat echt aan onszelf. Hoewel ik er alle vertrouwen in heb, hoop ik dat we het zo snel mogelijk officieel veiligstellen.”

Kijk voor meer wedstrijdfoto’s van Jan Verhoeven op zijn Facebook-pagina:

Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie