De Looijer verdient transfer naar Roda Boys

AMMERZODEN – Al zijn hele leven speelt Thom de Looijer bij Jan van Arckel. Toch wacht komende zomer een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. Dan meldt hij zich zich namelijk tien kilometer westwaarts. Bij Roda Boys, dat de talentvolle en veel scorende Ammerzodenaar wegkaapt bij de vierdeklasser. “Ik vond dat ik deze kans moest grijpen.”

Nee, eigenlijk had hij de overstap naar de zaterdag tweedeklasser niet echt aan zien komen. “Maar na zo’n seizoen is er wel kans dat iemand ging bellen natuurlijk”, wist De Looijer in zijn achterhoofd ook wel. Hij schiet ze er immers al een tijdje aardig in. Vorig jaar kwam de aanvaller tot 16 treffers, dit seizoen staat de teller al op 18 stuks.

“Het gaat zeker niet slecht”, lacht de bijna 23-jarige spits. “Waar dat ineens vandaan komt? Dat is moeilijk te zeggen. Alles valt momenteel een beetje op z’n plek. Mijn doelstelling was 15 doelpunten, die is al gehaald. Nu wil ik de 20 halen.”

In Roda Boys denkt hij een mooie nieuwe club te hebben gevonden. “Daar is de concurrentiestrijd natuurlijk hoog. Maar des te leuker om die aan te gaan en mezelf te ontwikkelen tot een stabiele kracht.”

Foto: Thom de Groot
Dit bericht is geplaatst in Jan van Arckel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie