Sten van Vessem heeft geen spijt van SCG

SINT MICHIELSGESTEL – Een tijd lang bezette SCG’18 de bovenste plaats(en) en het leek zich te mengen in de titelstrijd. Maar nu er zondag, bij hekkensluiter VCB, alweer verloren werd, is de rol bovenin uitgespeeld. Toch heeft Sten van Vessem geen spijt van zijn terugkeer, zo vertelt de aanvoerder: “Volgend seizoen gaan we meedoen om de titel.”

Het bevalt de 32-jarige Gestelnaar goed bij SCG. “Maar ik heb me wel nogal aan moeten passen”, zegt hij erbij. “Het was erg wennen voor me op dit niveau. Ik dacht dat ik er minder moeite mee zou hebben. Maar inmiddels ben ik het gewend en ga ik er in mee. We hebben echt een superleuke groep, gaan vaak met elkaar op stap of de kantine in.”

Los van het niveau is het grote verschil met zijn vorige club vooral het tactische gedeelte en de scherpte, denkt Van Vessem. “Iedereen kan voetballen bij ons, daar ligt het niet aan. Ook het alles over hebben voor het voetbal is wat minder. Maar ik geef ze geen ongelijk, hoor. Zelf ga ik nu ook vaker op stap of drink wat pilsjes op zaterdagavond. De tijd dat ik er alles voor liet is geweest.”

Juiste tijd
Tien jaar lang speelde de linkspoot – die zondag vroegtijdig moest gaan douchen met twee keer geel op zak – op hoog amateurniveau. Afgelopen seizoen was de derde divisie nog het speelterrein, nu de 3e klasse C. “Soms heb ik nog wel momenten dat ik Blauw Geel mis. Maar er moet toch een keer een tijd komen dat het ophoudt. En ik ben ook met een opleiding bezig, waardoor ik maar één keer in de week kan trainen. Het was dus gewoon de juiste tijd om terug te keren.”

Wisselvallig
SCG leek, zoals gezegd, mee te gaan doen om de titel. Dat had Van Vessem niet gedacht, geeft hij toe: “We presteren echt heel erg wisselvallig. We kunnen van iedereen winnen en van iedereen verliezen, dat blijkt wel weer. Maar ik denk dat dat bij alles ploegen zo is. Als wij in de middenmoot eindigen, denk ik dat dat wel terecht zal zijn. Alhoewel we toch nog wel wat punten moeten halen.”

Deze jaargang rustig ‘uitvoetballen’ is het credo. Voor volgend seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen bij Van Vessem: “Ik voorspel dat we dan wél mee gaan doen om de titel. Er komen twee spitsen bij en ik hoop en verwacht dat we tactisch veel gaan leren van de nieuwe trainer (Koen Wissing, red.). We hebben een jonge groep die nog een hoop wil en kan leren.”

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in SCG'18. Bookmark de permalink.

Geef een reactie