Lurling: ‘Zes punten, dan geloof ik er nog in’

ENGELEN – Zo goed als FC Engelen voor de winterstop presteerde, zo matig gaat het de laatste maanden. De derdeklasser lijkt een beetje de weg kwijt, maar Anthony Lurling kan de teleurstellende reeks wel verklaren: “Heel veel blessures. Op sommige momenten was zelfs de hele as weg. Komend weekend zes punten, dan geloof ik er nog in.”

Met 25 punten uit de eerste 11 duels ging FC Engelen als trotse koploper de winterstop in. De 8 wedstrijden sindsdien leverden echter slechts 7 punten op. “Het is na de winterstop gewoon minder”, kopt Lurling de bal binnen. “Ik heb er zelf ook een hele tijd uit gelegen. In de laatste oefenwedstrijd voor de winterstop een scheurtje in de binnenband opgelopen, waardoor ik afgelopen zondag pas mijn rentree heb gemaakt. En zo zijn er meer. Jeffrey Driessen heeft bijvoorbeeld nog een veel zwaardere blessure te pakken. Die scheurde zijn voorste kruisbanden af en is vorige maand geopereerd.”

Nog altijd zijn de paarshemden de nummer 4 van de ranglijst. “We zijn, ondanks de mindere resultaten, lang koploper gebleven en ook nu nog steeds in de race, maar het wordt wel heel lastig. De reden is simpelweg dat we teveel spelers moeten missen. Laatst deden er vijf uit de basis niet mee en tegen Vlijmen was de hele as weg. Toen moest een speler van het tweede invallen. Die had de hele wedstrijd daarvoor al met zijn eigen team gespeeld en daar zelfs twintig minuten moeten keepen.”

Zes punten
Toch heeft ook de aanvoerder en aanstaande hoofdtrainer van FC Engelen nog een beetje hoop op verbetering. Er wacht dit weekend een dubbel programma en dat wordt uiterst belangrijk. Zaterdag gaat de club op bezoek bij Taxandria en zondag staat de uitwedstrijd tegen VCB gepland. “Dat moet 6 punten worden om kans te maken op het kampioenschap. Winnen we twee keer, dan geloof ik er nog in”, besluit Lurling.

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie