Wolfs (47) pakt penalty namens OSC’45

DEN BOSCH – Punten leverde de dubbele paasontmoeting met Maliskamp niet op voor OSC’45, maar een bijzonder moment in de historie kan de club wél bijschrijven. Voormalig doelman Henri Wolfs trok de handschoenen namelijk weer eens aan en slaagde erin om op 47-jarige leeftijd een penalty te stoppen. “Ik doe alles voor m’n clubje.”

De ‘beste keeper van Orthen’ noemde Wolfs zich, enigszins overmoedig, zondagavond met een lach op zijn gezicht. “Preshant Shewdat en m’n zoon Youri Wolfs, de twee keepers van onze selectie, waren allebei geblesseerd”, legt hij daarna uit. “En toen moest de oude nestor weer de goal in, inderdaad. Het ging goed. Ik heb een penalty gestopt en nog zeker drie kansen gehouden.”

Wolfs is inmiddels 47, nam vijf jaar geleden afscheid als keeper en is tegenwoordig als keeperstrainer en elftalbegeleider bij het eerste elftal betrokken. “Ik heb nog even in het 4e gespeeld, maar de laatste vier jaar niet meer gekeept. Toch viel het me wel goed. Ik had er echt plezier in en kreeg ook van Maliskamp veel complimenten. Volgend seizoen weer als keeper bij de selectie? Wie weet”, zegt hij lachend.

Geen punten
De routinier kon de tweede nederlaag van afgelopen weekend niet voorkomen. Zaterdag werd het, in Orthen, nog nipt 2-1, maandag was Maliskamp op eigen veld met 4-1 te sterk. OSC’45 blijft hekkensluiter van de 4e klasse E, maar Wolfs houdt vertrouwen: “Het gaat tussen ons en Hedel en we spelen nog tegen elkaar. Ik weet zeker dat we de nacompetitie halen. En als we dan allemaal fit zijn, dan hoeven we van niemand te verliezen. We krijgen elke zondag te horen dat we een goed team hebben, maar we pakken geen punten.”

Maliskamp deed overigens erg goede zaken in de strijd om de titel. Concurrent DSC won maandag ook eenvoudig (met 4-0) van RKKSV, maar was zaterdag in Kruisstraat op 0-0 blijven steken. Het verschil bedraagt nog slechts een verliespunt in het voordeel van de club uit Kerkdriel.

Meer wedstrijdfoto’s door Jean-Marc van der Els op deze pagina.

Dit bericht is geplaatst in OSC'45. Bookmark de permalink.

Geef een reactie