Max Kappen (Jong FC) terug naar OJC

ROSMALEN/DEN BOSCH – Max Kappen keert volgend seizoen terug bij OJC Rosmalen. De 20-jarige middenvelder van Jong FC Den Bosch mocht nog een jaar blijven bij het beloftenteam van de BVO, maar besluit toch na zeven jaar terug te keren naar de club waar hij met voetballen begon. “Er blijven er een paar met routine, ik hoop op een goede mix.”

Het was best wel een lastige keuze, geeft Kappen toe. “Ik heb er lang over moeten nadenken, maar uiteindelijk toch gekozen om terug te gaan naar OJC. Ik zie het toch als een stapje omhoog, van de hoofdklasse naar eventueel de derde divisie. En het is natuurlijk mooi om in een eerste elftal te spelen. Daarnaast begin ik volgend jaar aan een HBO-opleiding en dat is makkelijker te combineren met OJC, dan wanneer je overdag aan het trainen bent, wat bij FC Den Bosch het geval zou zijn.”

De Rosmalense middenvelder weet dat OJC een jasje uit doet. “Maar je ziet wel dat ze flink wat in de jeugd investeren. Er zijn natuurlijk veel oudere spelers vertrokken en een stukje ervaring heb je zeker nodig. Maar er blijven er nog wel een paar met routine, die weten wat er gevraagd wordt. Als daar een goede mix van gemaakt kan worden, dan denk ik dat we er zeker een goed seizoen van kunnen maken.”

Nieuwe trainer
Naast de terugkeer van Kappen maakte OJC ook het doorschuiven van eigen jeugdspeler Joep Lacquet naar de selectie bekend. De 18-jarige centrale verdediger maakte onlangs zijn debuut in de hoofdmacht van de derde divisionist.¬†Wie de nieuwe trainer van OJC Rosmalen wordt, is nog onbekend. “Dat is niet ideaal, maar ik heb wel vertrouwen dat er een goede coach wordt aangesteld”, aldus Kappen.

Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch, OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie