15 maanden schorsing voor CHC-aanvaller

DEN BOSCH – Tot en met de zomer van 2020 is Richard van Rijn niet meer welkom op het voetbalveld. De aanvaller van CHC kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van 20 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd omdat hij de scheidsrechter zou hebben geduwd en geslagen. Zelf had hij daar een hele andere mening over.

Zie ook: Onduidelijkheid voor CHC na staking (25-03-’19)

Een maand geleden werd de thuiswedstrijd van CHC tegen het Heusdense HHC’09 halverwege de tweede helft plotseling afgebroken. De koploper van de 4e klasse D leidde – met tien man – ruim en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Van Rijn en scheidsrechter Onink met elkaar in de clinch kwamen.

Beide partijen hadden een andere mening over wat er precies was gebeurd. Volgens Van Rijn, die zich meldde bij de politie, stond de arbiter heel dicht op hem bij het tonen van een gele kaart, na het weggooien van de bal. “Hij kwam achter me aan, gaf rood en duwde me op mijn borst/keel. Ik duwde terug en daarop staakte hij de wedstrijd.” Onink, die zelfs aangifte deed wegens mishandeling, had een heel andere lezing. Hij meldde dat hij door Van Rijn naar de grond zou zijn geduwd en met diens vuist tegen de kin was geslagen.

Na een mondeling onderzoek acht de tuchtcommissie van de KNVB bewezen dat de CHC-speler zeker een keer geslagen en geduwd heeft. Hoewel de aanklager vroeg om een schorsing van twee jaar, sprak de commissie 20 maanden uit, waarvan 5 voorwaardelijk. Onink krijgt geen straf opgelegd.

Winnen
Ook zonder Van Rijn – die goed was voor 14 goals – ging CHC de afgelopen weken door met waar het het hele seizoen al mee bezig is: winnen. Het lijkt een kwestie van (niet al te lange) tijd voordat de vierdeklasser zich officieel kampioen mag noemen. Er zijn nog vier (volledige) wedstrijden te gaan en het verschil met de eerste achtervolger is 12 verliespunten. Het restant van het duel met HHC’09 vindt plaats op donderdag 2 mei.

 

Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie