Arthur Hoyer: ‘Alles kan in deze klasse’

DEN BOSCH – In de 3e klasse C is nog heel veel mogelijk. Hoewel BVV in de laatste duels – tegen laagvliegers Vlijmense Boys en RKDVC – vier dure punten verspeelde, maakt die club (net als verschillende andere) nog altijd kans op het kampioenschap. “Het wordt wel lastig”, weet assistent-trainer Arthur Hoyer, “maar alles kan in deze klasse.”

Na een hele goede periode, waarin BVV de overwinningen aaneenreeg en een opmars maakte, speelde het vorige week gelijk tegen RKDVC. Dat herhaalden de Bosschenaren op tweede paasdag nog maar eens in Vlijmen. “Tegen de nummer laatst en voorlaatst van de ranglijst”, treurt Hoyer. “Maar ja, we hopen maar SVSSS nog punten verspeelt. En eerst maar eens zelf winnen natuurlijk, dat wordt nog lastig zat. Maar we houden de moed erin.”

SVSSS is de huidige lijstaanvoerder en zou, met de azende regioclubs in het kielzog, wel eens de ‘lachende vierde’ kunnen worden. “Maar ook zij hebben verloren van hekkensluiter Vlijmen”, weet Hoyer (rechts op de foto). “Het verschil met ons is maar 4 punten. Wij moeten nog wel tegen ODC, die 3 punten achter staan, dus ze zullen het wel niet meer weggeven. Maar ja, alles kan in deze klasse. Kijk maar naar Haarsteeg. Die hebben wel tien speelronden bovenaan gestaan en vechten nu tegen degradatie.”

Prachtige competitie
De voormalige keeper geniet volop van wat er in de 3e klasse C allemaal gebeurt. “Klopt, zonder die goede reeks hadden we ook mee onderin gestaan. Maar aan de andere kant: hadden we twee van de tien gelijke spelen gewonnen, dan stonden we nu 2 punten los. Het zit dit jaar gewoon echt kort op elkaar. Ik vind het een prachtige competitie. Volgend jaar helemaal, met CHC en DSC erbij. Als wij, ODC en FC Engelen niet promoveren althans.”

BVV gaat komende zondag op bezoek bij FC Engelen, aanvang 14.00 uur.

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in BVV. Bookmark de permalink.

Geef een reactie