De ontknoping in 3e klasse C (deel 1)

DEN BOSCH – Het is inmiddels geen geheim meer dat ‘onze’ 3e klasse C de spannendste competitie van Brabant en verre omstreken is. Bovenin is er nog lang niets beslist en met name in de onderste regionen kan het letterlijk nog alle kanten op. Tot het slot van de competitie zullen we alle kanshebbers voor de diverse prijzen uitlichten.

Voor Nieuwkuijk (dat zondag tegen directe concurrent ODC nog wel de tweede periode kan winnen), BMC en SCG’18 lijkt de rol in deze klasse al uitgespeeld. Alle overige teams hebben nog wel degelijk iets om voor te spelen.

De titelstrijd
Een paar weken geleden waren er nog 7 kanshebbers voor het kampioenschap. Na afgelopen zondag kunnen we zeggen dat alleen SVSSS, BVV en ODC lijken te gaan strijden om de titel. De Udenhoutse koploper SVSSS (tegen Taxandria) en nummer 2 uit Boxtel (bij TGG) speelden gelijk en BVV profiteerde door te winnen bij FC Engelen. Qua verliespunten is die laatste club – net als TGG – nog niet officieel uitgeschakeld, maar zij moeten wel op de nodige misstappen van de eerder genoemde clubs wachten.

Programma titelkandidaten
In de komende weken komen alle ploegen nog 3, 4 of 5 keer in actie. Opvallend is daarin dat slechts twee wedstrijden tussen de kanshebbers gaan en BVV daar beide keren bij betrokken is. Op 12 mei wacht voor hen het thuisduel met ODC en in de laatste speelronde komt TGG op bezoek.

2 mei
Vlijmense Boys – TGG

5 mei
RKDVC – SVSSS
ODC – Nieuwkuijk
VCB – BVV
Haarsteeg – TGG
Vlijmense Boys – FC Engelen

12 mei
SVSSS – SCG’18
BVV – ODC
FC Engelen – BMC
Taxandria – FC Engelen

19 mei
VCB – SVSSS
BMC – BVV
ODC – Zwaluw VFC
SCG’18 – FC Engelen
TGG – RKDVC

26 mei
SVSSS – BMC
BVV – TGG
Vlijmense Boys – ODC
FC Engelen – Nieuwkuijk

Degradatie
De winnaar van de degradatiestrijd was afgelopen week zonder enige twijfel Nieuwkuijk. Door zeges op Zwaluw VFC (donderdag) en Haarsteeg (zondag) is de kleine club definitief veilig. Het kan, zoals eerder vermeld, zelfs nog de tweede periode pakken en daarmee voor het eerst in de historie voor een plek in de 2e klasse gaan spelen. Haarsteeg was de duidelijke verliezer van het weekend. Vlijmense Boys kan immers – bij winst op TGG – over die club heen gaan. Ook boekte Zwaluw een belangrijke zege bij BMC.

RKDVC, Zwaluw VFC, VCB (Biezenmortel), Taxandria (Oisterwijk), Haarsteeg en Vlijmense Boys gaan uitmaken welke 3 er direct in blijven, welke 2 het drijfzand van de nacompetitie moeten overleven en wie uiteindelijk rechtstreeks naar de 4e klasse moet.

Resterend programma
Het voetbal zal vast niet iedere week van hoog niveau zijn, maar dat telt in deze fase van de competitie ook helemaal niet. Punten moeten er behaald worden, om te kunnen overleven. Verschillende (Langstraat)derby’s staan er onder meer nog op het programma.

2 mei
Vlijmense Boys – TGG

5 mei
RKDVC – SVSSS
VCB – BVV
Haarsteeg – TGG
Vlijmense Boys – FC Engelen

12 mei
RKDVC – Vlijmense Boys
Zwaluw VFC – Haarsteeg
Nieuwkuijk – VCB
Taxandria – TGG

19 mei
TGG – RKDVC
ODC – Zwaluw VFC
VCB – SVSSS
Nieuwkuijk – Taxandria
Haarsteeg – Vlijmense Boys

26 mei
RKDVC – Haarsteeg
Zwaluw VFC – SCG’18
Taxandria – VCB
Vlijmense Boys – ODC

Foto: Marcel Stupers

Dit bericht is geplaatst in BVV, FC Engelen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, ODC, RKDVC, TGG, Vlijmense Boys, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie