Giovanni Henskens: ‘Paar jaar flink gas geven’

DEN BOSCH – Bosschenaar Giovanni Henskens is ‘nog maar’ 31, maar heeft toch al een mooie loopbaan achter de rug. Hij speelde bij OJC, Blauw Geel’38, UDI’19 en Dongen. En overal meerdere seizoenen. “Ja, dat is een mooi rijtje, hè? Daar ben ik ook zeker trots op. Maar voor mij stopt het nu nog niet. Ik wil nog een paar jaar flink gas geven. Ik ben namelijk topfit.”

Dat de linksbenige verdediger bij Dongen inmiddels denkt aan een vertrek heeft niets te maken met de club op zich, maar eerder met het sportieve perspectief. “Ik heb hier een geweldige tijd en voel me ontzettend gewaardeerd. Daarbij is Dongen echt een fantastische club. In mijn eerste jaar werden we kampioen in de Hoofdklasse en daarna derde en vierde in de derde divisie. Afgelopen zomer stopten er echter vier sterkhouders waarna het team niet werd versterkt. Nu zal ook Remon Koenen, onze belangrijkste aanvaller, ermee ophouden en ook deze keer wordt dat niet opgevangen. Voor mij is dit het signaal dat het enorm lastig gaat worden.”

Deur open
Gezien zijn leeftijd denkt Henskens momenteel steeds vaker aan een vertrek. “Ik zie dat niet zitten om op deze manier mijn laatste jaren op het veld te gaan slijten. Ik wil zeker nog een paar jaar door maar dan wel bij een team dat ambities heeft om zich omhoog te ontwikkelen.” Op wat voor een niveau? “Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk spelen maar ook voor een ambitieuze hoofdklasser loop ik zeker niet weg. OJC? Ik denk dat die ook momenteel een beetje hetzelfde probleem hebben als Dongen. En de andere ‘vorige’ clubs? “Voor iedereen staat de deur open want ik heb overal mooie jaren gehad. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie verenigingen. Ik zie het wel of er interesse is. Ik ben echter wel toe aan een leuke nieuwe uitdaging, daar ben ik eerlijk in.”

Ruud Kaiser
Dit seizoen is Ruud Kaiser de trainer van Henskens, nadat succescoach Ron Timmers vorig jaar vertrok. “Ik heb met Ruud een hele fijne klik, hij vindt mij zijn verlengstuk in het veld. Het is echt lekker werken met hem. Momenteel hebben we echter minder kwaliteit dan voorheen en daar heeft ook een trainer mee te maken natuurlijk.” Overigens is Henskens jr. ook al bezig met zijn trainersloopbaan. “Ik heb UEFA-C (voormalig TC 3, red.) inmiddels binnen en mag mijn vader assisteren bij FC Den Bosch 015.”

Bron: tismarvoetbal.nl  |  Foto: Fonzie en Saskia Koppes

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie